Når et spill klarer å kombinere spenningsfølelsen fra en 5v1 clutch i CS:GO med leken- og morsomheten fra Rocket League er det vanskelig å si nei. Når dette i tillegg er gratis blir det ekstra lett å sitte i timevis foran PC-skjermen. Dette er takket være Embark Studios sitt «The Finals».

 The Finals har overrasket meg på mange måter, men først og fremst med den ikke-eksisterende prisen. I en tid hvor store spilltitler koster 599,- eller 899,- på PS5 så er det forfriskende for en student å se et spill som er gratis. Embark Studios henter som en del andre Battle Pass-modellen fra Fortnite. Om man er opphengt i virtuelle kosmetiske gjenstander er det bare å laste det ned, for her er det godt utvalg.

Spillet har også klart å lage en stram og god tidsramme på rundene sine. Sammenligningen med Counter-Strike er ikke uten grunn. Der må man beregne 40-50 minutter om man vil spille en spennende rangert kamp. Derimot har Rocket League presset sammen kampene til 5 minutter som går unna, men som ikke føles like seriøst. Rundene i The Finals kan vare fra 10 til 30 minutter avhengig av hvilken spillmodus du ønsker og spillets gang.

Når det kommer til design, har ikke The Finals en veldig ny eller særlig kreativ visuell vinkling, men heller en ganske moderne univers-vinkling. Spillet er nemlig satt i et slags futuristisk reality-show, hvor lag kjemper mot hverandre for å tjene mest penger. Dette kan minne litt om Scavenger Studio sitt Darwin Project, som også er gratis – men som jeg mener er mye vanskeligere å bli god på. The Finals har også tilfeldige spesial-hendelser i løpet av rundene. Dette kan være alt fra sandstorm til lasere. Vertene for game-showet introduserer også andre spesielle begivenheter, som «low gravity» og «more damage».

The Finals har på et vis klart å bringe seriøsitet og latter inn i samme pakke, noe jeg ikke forventet. Det er et perfekt spill å laste ned for å spille med kompiser. Om man går inn for det tror jeg man kan ha det veldig moro, veldig lenge!

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.