Å ha sex er kanskje ikke det man øyeblikkelig forbinder med campus på UiA. Den store mursteinsfasaden ispedd glass og metall pirrer vel kun de spesielt interesserte.

Det tilhører vel heller sjeldenhetene at noen skal bli nevneverdig oppspilt av det bonede laminatgulvet og institusjons-hvite vegger. Til tross for dette finnes det ikke få tilfeller hvor studenter har hatt sex på campus.

Praktisk lesepause

I eksamenstiden kan det være greit å få litt utslipp for frustrasjon sier “Solveig” som begikk seg ut på campussex. Hun takket ja da hun ble tilbudt en litt alternativ pause fra lesingen på biblioteket i eksamensperioden.

– I tillegg til spenningen var det jo veldig praktisk… å booste energinivået litt i leseøkta, forteller hun.

Det vanskeligste ved det hele var å finne et egnet sted.

– Vi var først i H-bygget, men det var folk på alle grupperommene. De kriblet med spenning idet de snek seg rundt i kjellerne på campus på leting etter det perfekte stedet.

Til slutt endte de i kjellergarderoben i H-bygget,

– Det er jo litt ekstra spennende med variasjon, forteller hun, særlig når de ble avbrutt av at vaskedamene banket på døren og lurte på hva som foregikk.

Spenningssøkere

Professor i sexologi ved UiA, Esben Esther Pirelli Benestad, har et ganske enkelt svar på hvorfor studenter tyr til universitetsbygget for litt erotisk lek.

– De fleste har heldigvis sex fordi de har lyst – det kan være med seg selv – oftest på toalettet, eller med hverandre på et mer eller mindre egnet sted, sier sexologen.

Det er forskjellige motivasjoner for å ha sex, noen gjør det for spenningens skyld, og da passer det godt med et ukonvensjonelt sted som campus.

– Det oppleves nok for de fleste at sex på campus er forbundet med litt ekstra spenning. De passer dem som er ”high sensation seekers”. Noen med litt ekshibisjonistisk talent kan tenne på det å risikoen for å bli sett av andre, og noen blir vel så kåte på hverandre at de ikke klarer å la det være, fortsetter Pirelli Benestad.

Elsa Mari Almås, professor i sexologi og faglig ansvarlig for sexologi-faget ved UiA sier det slik:

– Sex på campus er som sex på campus alltid har vært. Det er unge mennesker av alle kjønn som treffes i en tid hvor kjønnshormonene strømmer på, de er i sin mest seksuelt aktive alder så det at de nner steder å ha sex er ikke noe jeg synes er så veldig rart men campus er en arbeidsplass, ikke en formeringsplass.

Bedre karakterer?

Hun støtter Benestad i at risiko for å bli tatt, samt tabuet forbundet med offentlig sex kan være triggere som gjør sexen ennå mer pirrende. Samtidig understreker hun at offentlig sex ofte skjer på mannens vilkår. Hun advarer også mot tilfeldig sex og alkohol.

– Det er viktig å ha noen kjøreregler, blant annet at man passer på hvor mye alkohol man inntar så man ikke forgriper seg på noen eller gjør noe man ikke ville gjort. Fordi seksualitet er så tabubelagt har vi ikke et ordentlig språk for sex, sier hun og legger til:

– Et problem med sex i det offentlige er at det veldig ofte er på menns premisser, der kvinner gjøres til seksuelle objekter. Utviklingen har imidlertid gått i retning av at kvinner også er seksuelle subjekter, men vi er stadig ganske primitive og språkløse i forhold til å utvikle en seksuell kultur.

– Dersom det var to studenter som bestemmer seg for å ha seg på campus, hvilke råd ville du gitt de studentene?

– På campus? Gå hjem. Det finnes selvfølgelig muligheter for å snike seg bort etter eller annet sted på campus men det er mye, mye bedre å gå hjem og få vært et sted som er mer privat. Campus er i hovedsak en arbeidsplass og der kan man jobbe, mens sex er noe man kan gjøre hjemme. Det hadde kanskje også ødelagt noe av kicket med campussex og om vi skulle gitt råd til hvor, tenker jeg.

Til sist ville Unikum vite om det fantes noen sammenheng mellom gode studentprestasjoner og campussex.

– Det å ikke kunne styre impulsiviteten sin er ofte en utfordring for den jevne studenten, det er ofte andre ting som frister enn å lese til eksamen. I denne sammenhengen er ikke det å ta en pause fra lesingen for å ha sex det dummeste påfunnet. Det er ingen forskning som knytter hyppig sex og gode eksamenskarakterer, men vi vet at god sex gir godt liv og godt liv vil nok påvirke resultatene på eksamen i en god retning, sier kollega Pirelli Benestad.

Tekst: Roar Frivold Skotte, Mia Wright, Nora Nussle Torvanger, Mats S. Høimyr

Foto: Didrik Rud og Matias Smørvik

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.