Dagens tema: SPESIESISME

Er du en av de som mener at det er greit å spise burger og pølser fra Rema 1000, men helt forkastelig å spise hund? Føkk you, denne er til deg.

Når du og alle de anti-dyretesting, anti-skinn og anti- minkfarm-vennene dine sitter på café og diskuterer NOAH’s siste facebook-kampanje «STOP CHINAS LYCHEE & DOG MEAT FESTIVAL NOW!». Dere sitter der i sjokk og vantro, med en skinke-bagetten i den ene hånda, og raser over hvor fælt og groteskt det er.

Så jævla ironisk.

Du sprader rundt der med t-skjorte-trykket «FEMINISM», og kjemper for kvinners rettigheter basert på at kvinner ikke skal bli diskriminert mot på bakgrunn av kjønn. Du går med SOS RASISME-pins og mener at ingen skal bli diskriminert på bakgrunn av hudfarge. Du har derimot aldri tenkt tanken om at art er like dårlig diskriminerings-grunnlag som rase og kjønn. Du er så besatt av det kultur-impregnerte narrativt ditt om likelønn og anti-rasisme at du ikke ser hvilken motstridene tosk av en klisjé du er. En typisk norsk millennial som har «alle» de rette verdiene på plass, og skriker ut om dem mens du fyrer opp indrefileten på grillen. Ta deg ei jeevla bolla, kompis/sista.

Du er den type menneske som kunne fått deg en mini-gris som kjæledyr (du vet; som man gjør), og ment at det var galt å spise den når den døde. Du mener at det er galt fordi det er jo et kjæledyr, ikke et gårdsdyr.

Oh. My. God.

Hvorfor syntes du «art» er et akseptabelt kriterium for diskriminering, når «kjønn», «intelligens» og «rase» ikke er det? Skal vedde på du aldri har tenkt på det en gang.

Dette er ikke en rant til deg som spiser kjøtt, men til deg som ikke ser hvor latterlig dum du ser ut når du står der og preker om nødvendigheten av dyrepoliti, likelønn for begge kjønn, avvikling av minkfarmer og anti-rasisme, med en jævla burger i hånda. Da har jeg faktisk mer respekt for en som ikke bryr om det er hund eller gris han spiser, selv om jeg skulle foretrekke at h*n ikke spiste noen av delene.

Du tenker kanskje: «slapp av, hva er så galt med det?» Vel, den holdningen til å akseptere at man har to uforenelige meninger på en og samme tid er et HUUUGE problem for meg. Hadde du for eksempel akseptert at jeg gikk rundt og påsto at; «det eneste som er sant er at alt er usant»? Nei. FORDI DET IKKE FUNGERER. Man trenger ikke doktorgrad i logikk for å forstå at det er en helt meningsløs setning.

Det kan jo være du er en av de som ser den logiske feilen i oppfatningen din, men du fortsetter å handle i strid med den. Vel, i så fall diagnostiserer jeg deg herved med diagnosen kognitiv dissonans. Gode nyheter! Du er ikke dum, du er bare syk, og det kan heldigvis behandles.

Jeg søkte det opp for deg så du slipper:
SPIRE Psykologtjenester
Tlf: 461 24 614
Markensgate 42.

Tekst og illustrasjon: Marius Jahnsen

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.