Finnes det noe bedre enn muffins? Kanskje, men akkurat denne oppskriften ligger på topp over muffins jeg har kommet over i min bakekarriere. De holder seg saftig utrolig lenge, og er lett å ha med å gjøre både i forkant og etterkant av baksten! Jeg anbefaler selvsagt å ha et muffinsbrett til denne baksten, men utrolig nok funker det uten også MEN det er nok litt vanskeligere å holde formene stabile mens du fyller dem med fyldig deig. Uansett er disse en banger om det er til brettspillkveld, vors eller bare en liten premie til deg selv for å overleve atter en stresset dag! 

Hvor lang tid å lage: 1 time 

Vanskelighetsgrad: Enkel 

Hvor mye: ca. 20 små muffins 

Ingredienser:

 • 175g smør, romtemperert  
 • 200g sukker  
 • 2 egg 
 • 350g hvetemel  
 • 3 ½ teskje bakepulver 
 • 1 ½ teskje vaniljesukker 
 • 1 ¾ dl helmelk 
 • 125g hakket sjokolade eller sjokoladedråper (anbefaler melkesjokolade) 

Fremgangsmåte:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader. 
 2. Med en håndmikser, bland sammen smør og sukker i ca. 3 minutter til den er kremaktig. Når du er ferdig, sørg for å skrape kantene slik at du får alt med deg på neste steg. 
 3. Tilsett 1 egg og bland det sammen. Når det er blandet, ta det neste egget og gjør det sammen. Skrap igjen ned fra kanten, man vil ikke miste noe røre! 
 4. Bland alle de tørre ingrediensene i en egen bolle, og hell halve melblandingen inn i røren og rør det forsiktig inn slik at det er så vidt blandet. Deretter hell melken i og bland like forsiktig. Avslutt med resten av melblandingen og tilsett sjokoladedråpene/den hakkede sjokoladen. Nå kan du endelig røre slik at alt blir godt blandet! 
 5. Sett frem papirformene slik at de er klare, helst i en muffinsform om du har. Bruk 2 skjeer til å flytte deigen fra bollen til formene. Fyll en skje nesten helt opp med deig, og bruk den andre til å skrape det ut fra første skjeen. Rinse and repeat til alt er fylt opp! 
 6. Stek muffinsene på nederste rille i ovnen i 20-22 minutter eller til de er gylne.  
 7. Ta dem ut av ovnen og legg dem over på en rist for å la dem avkjøle i ca. 20 minutter, ellers er de så myke at de faller fra hverandre (men ikke la det stoppe deg fra å kanskje prøvesmake en litt tidlig 😉). 
 8. Ta-da! Da er herlige og rykende ferske muffins ferdig og klare til å serveres! 

Forfatter

, , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.