Finnes det noe bedre enn muffins? Kanskje, men akkurat denne oppskriften ligger på topp over muffins jeg har kommet over i min bakekarriere. De holder seg saftig utrolig lenge, og er lett å ha med å gjøre både i forkant og etterkant av baksten! Jeg anbefaler selvsagt å ha et muffinsbrett til denne baksten, men utrolig nok funker det uten også MEN det er nok litt vanskeligere å holde formene stabile mens du fyller dem med fyldig deig. Uansett er disse en banger om det er til brettspillkveld, vors eller bare en liten premie til deg selv for å overleve atter en stresset dag!
Hvor lang tid å lage: 1 time
Vanskelighetsgrad: Enkel
Hvor mye: ca. 20 små muffins
Ingredienser:
- 175g smør, romtemperert
- 200g sukker
- 2 egg
- 350g hvetemel
- 3 ½ teskje bakepulver
- 1 ½ teskje vaniljesukker
- 1 ¾ dl helmelk
- 125g hakket sjokolade eller sjokoladedråper (anbefaler melkesjokolade)
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Med en håndmikser, bland sammen smør og sukker i ca. 3 minutter til den er kremaktig. Når du er ferdig, sørg for å skrape kantene slik at du får alt med deg på neste steg.
- Tilsett 1 egg og bland det sammen. Når det er blandet, ta det neste egget og gjør det sammen. Skrap igjen ned fra kanten, man vil ikke miste noe røre!
- Bland alle de tørre ingrediensene i en egen bolle, og hell halve melblandingen inn i røren og rør det forsiktig inn slik at det er så vidt blandet. Deretter hell melken i og bland like forsiktig. Avslutt med resten av melblandingen og tilsett sjokoladedråpene/den hakkede sjokoladen. Nå kan du endelig røre slik at alt blir godt blandet!
- Sett frem papirformene slik at de er klare, helst i en muffinsform om du har. Bruk 2 skjeer til å flytte deigen fra bollen til formene. Fyll en skje nesten helt opp med deig, og bruk den andre til å skrape det ut fra første skjeen. Rinse and repeat til alt er fylt opp!
- Stek muffinsene på nederste rille i ovnen i 20-22 minutter eller til de er gylne.
- Ta dem ut av ovnen og legg dem over på en rist for å la dem avkjøle i ca. 20 minutter, ellers er de så myke at de faller fra hverandre (men ikke la det stoppe deg fra å kanskje prøvesmake en litt tidlig 😉).
- Ta-da! Da er herlige og rykende ferske muffins ferdig og klare til å serveres!