Er du en av de mange studenetene som skal ha digital eksamen i år? Er du med i den nye ordningen, eller en som klør seg i hodet og lurer på hva det hele går ut på? Prosjektleder for digital eksamen, Nora Clarke, har skrevet et lite brev til oss studenter om hva det vil si å ha denne ordningen.

Kjære student,

Semesteret går fort og snart er det tid for eksamen. Du har kanskje allerede hatt eksamen i høst. Totalt skal ca. 3.500 studenter ha digital skoleeksamen, eller 7.500 kandidater. I tillegg vil nesten alle som skal levere hjemmeeksamen eller oppgave få slippe å levere to eksemplarer på Servicetorget. Dette sparer tid både for deg som student og for oss som jobber i kulissene.

Digital skoleeksamen er et stort skritt i riktig retning. Dere studenter har kommet med tydelige tilbakemeldinger om at dette må UiA komme i mål med. Vi tar dere på alvor, og vi har jobbet knallhardt i to år for å komme dit vi er nå. Vi har vært avhengig av deres hjelp til å teste ut løsninger og piloter. Heldigvis har de fleste forsøkene blitt gjennomført som planlagt. Vi takker alle som har sendt inn tilbakemeldinger og fylt ut evalueringsskjema. Dette har vært viktig i den videre utviklingen av digital skoleeksamen.

Det stilles store krav til både studenter og ansatte når vi gjennomfører digital skoleeksamen. UiA skal sørge for at eksamen blir gjennomført på en god måte for dere som studenter. Samtidig må du være forberedt til eksamensdagen. Ikke bare faglig, men også i form av skriveutstyr. Er du klar over at du må ha med deg din egen PC/MAC på eksamensdagen? At du må ha installert rett programvare? At du må huske brukernavn og passord? Konsekvensene ved å ikke møte forberedt kan være at du må skrive eksamen med penn og papir.

Jeg har derfor en oppfordring til deg: meld deg på en workshop! Her kan du lære hva som kreves av deg som student. Hvilke forberedelser du må ha gjort før eksamensdagen. Hva slags programvare du må ha installert.  Det er mange ledige kurs i oktober. For mer informasjon og videoer om digital skriftlig skoleeksamen, se: www.uia.no/eksamen. Er du usikker rundt det tekniske, ta turen innom IT-hjelp og spør.

Tilslutt, er du en av de mange som ikke skal ha digital skriftlig skoleeksamen i høst? Stadig flere av våre eksamener avholdes på denne måten. Til våren vil enda flere få mulighet til å ta eksamen som digital skriftlig skoleeksamen.

Kanskje blir du en av de da?

Lykke til med eksamen.

Nora Clarke.

 

Tekst: Nora Clarkenett@unikumnett.no

Foto: Privat (Eksamen spicheren 2013)nett@unikumnett.no

 

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.