De omtaler det som den viktigste uken i semesteret. Nå gir Østsia full gass for å sette seg selv i godt lys.

– Vi skal lære folk å ha det gøy. Både som student på universitetet, men ikke minst som gjester på Østsia, sier arrangementansvarlig Preben Jakobsen Bjørnestad.

Han ramser med glede opp rekken av aktiviteter som er planlagt på Kristiansands studentpub i ukens første semester. Målet er å gi et riktig bra førsteinntrykk, slik at gjester kommer tilbake og at studenter melder seg som frivillig. Anslagsvis har de behov for minst 30 nye frivillige, i tillegg til ny quizmaster.

Østsia, sett fra inngangen
Østsia, sett fra inngangen

Morsomme enkle spørsmål

Det første tidligere studenter sannsynligvis vil bite seg merke i, er det nye interiøret i barlokalet. De slitte sofaene og lave bordene, er fjernet. Nye Østsia har fått en forhøyhning i et slags platå på vestsiden av baren. Det har kommet boder hvor man kan sitte mer isolert, nye stoler og høye bord.

– Den nye løsningen gjør det lettere for flere å sitte sammen. Trolig gjør denne endringen at vi kan ta inn 4–5 nye lag på torsdagsquizen. Dessuten er det mer appellerende å sitte der inne nå, enn tidligere. De siste årene har Østsia bare begynt å se bedre og bedre ut, skryter Jakobsen Bjørnestad.

På semesterets første onsdag arrangeres shuffleboardturnering hvor man er to på hvert lag. På torsdag er det quiz, og erfaringsmessig blir det trangt om plassene.

– Det er lurt å skrive seg på listen i baren ganske tidlig. Den første quizen er veldig populær. Det trenger heller ikke være dumt å møte opp halv ni, om man ønsker seg en god sitteplass, råder han.

– Dere har holdt quizen gående ganske lenge nå. Hva skyldes det?

– Jeg tror folk setter pris på at spørsmålene er morsomme. Vi hadde en periode i forrige semester hvor det ble for vanskelige spørsmål, men mot slutten av semesteret fikk de til en god miks. Det skal ikke være sånn at man må være helt edru for å kunne vinne. Det skal gå an å ta seg noen pils, kose seg og samtidig få litt hjernetrim, svarer Jakobsen Bjørnestad.

Preben Jakobsen Bjørnestad, arrangementansvarlig hos Østsia
Preben Jakobsen Bjørnestad, arrangementansvarlig hos Østsia

Få, men gode fester

Det Bjørnestad gleder seg desidert mest til er fredagens trafikklysfest.

– Man stiller i enten grønne, gule eller røde klær. Hvor grønt betyr at man er singel, ledig og klar for å ha det litt gøy senere på kvelden. Gul betyr at man er åpen for en flørt, men at man holder seg litt tilbake. Du har kanskje et noe uavklart forhold, men ikke helt lagt fra deg tanken på å ha det gøy. Går du i rødt så har du kjæreste, men ønsker å møte noen nye mennesker eller henge med en kompis eller venninne.

– Sjekking blir lettere når man kan sile ut de single?

– Absolutt. Men jeg må videreformidle en streng beskjed fra vaktsjefen om at sex på do ikke er tillatt, oppfordrer han.

Ellers håper han at noen turtelduer finner tonen i løpet av festen.

– Det er alltid positivt om noen har en god historie etter at de har vært på festene våre, så lenge det ikke er en dum historie. Vi vil at folk skal ha det gøy på Østsia. Om det å hooke er noe folk syns er gøy, så hook i vei, ler han.

– Det er ikke mange slike fester i løpet av et år?

– Nei, vi er et kulturhus, og satser mer på konserter og ellers et bredt utvalg i arrangementer. Vi har funnet ut at det kan være litt vanskelig å konkurrere med de store ustestedene i sentrum om festene. Derfor har vi bestemt oss for å ha tre skikkelig kule fester i løpet av semesteret, fremfor å ha seks som er helt ok, sier Jakobsen Bjørnestad.

 

Tekst og foto: Matias Smørvik

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.