Skaperhelga gikk av stabelen for første gang denne helga. 20 personer med ulik bakgrunn kom sammen for å gjøre Kristiansand til en ”Smart City”.

Fire grupper bestående av fem personer har helt uforberedt møtt opp på Hotell Norge for å tenke sammen. Fokuset for de neste 48 timene bunner i innovasjon og gründerskap, men også nettverksbygging og hygge.

Smart City

UiA Nyskaping, Systematicus, Novus og Start UiA så til konseptet Start Up Weekend, som arrangeres over hele verden, da Skaperhelga skulle arrangeres fra 10.-12. november.

– Konseptet går ut på at man har 48 timer på seg til å løse en problemstilling. I år er temaet ”Smart City” med fokus på mobilitet og transport. Det er en skikkelig arbeidshelg, forteller konsulent i UiA Nyskaping Maiken Græsli.

Arrangørene er fornøyde med hvordan Skaperhelga ble. Deltakerne på Skaperhelga varierer fra å være studenter til selvstendig næringsdrivende, designere, arkitekter og fra anleggsbransjen.

– Det har gått veldig bra. Deltakerne har vist stort engasjement og jobbet til langt på natt. At det er så mange folk med forskjellig bakgrunn her viser at innovasjon er i vinden, forteller Rasmus Moe i Start UiA .

Tobias Øverli demonstrerer hvordan pekestokken fungerer. Selvfølgelig på et blankt papir. Man kan jo ikke risikere at idéen blir stjålet når man skal med i Unikum!

Hemmelighetsfulle

Unikum møter helgegründerne når cirka halvparten av tida har gått. På dette tidspunktet holder gruppene vi møter kortene tett til brystet.

– Det vi kan si er at vi har kommet opp med et nytt konsept basert på gammel inspirasjon, forteller Christer Frestad.

Frestad og hans gruppe syns helga har vært spennende.

– Litt hjernetrim er alltid moro. Det er tilfredsstillende å løse problemer, sier Tobias Øverli.

Ingen av de fem på gruppen kjente hverandre fra før, men det satt ingen stopper for kreativiteten.

– Man må bare snakke til isen brytes, konstaterer Frestad.

Hjelp fra Kristiansand kommune og Texas

Kristiansand kommune har bidratt med 50 000 kroner til prosjektet.

– Kommunen ønsker å satse på Universitetsbyen og å koble studenter med byen. Skaperhelga mente de var en god måte å gjøre dette på, forteller Græsli.

Kommunen foreslo også datoen Skaperhelga kunne holdes på. Da hadde de nemlig tilgang på eksperthjelp langveis fra.

– Mitch Jacobson og Ben Ramirez er forretningsutviklere fra Texas som kom inn til gruppene for å spørre kritiske spørsmål rundt deres idéer, forteller Nyskapingskonsulenten.

Kreativt miljø.

Vinnerne

Hva trigger vel innovasjon mer enn konkurranse? Skaperhelga ble rundet av med presentasjoner fra alle gruppene etterfulgt av kåring av en vinner.

Årets vinnere ble gruppen Green Point bestående av Hassan Zoúhar, Mona Skisland, Gurpreet Kaur, Tobias R. Moe og Carl-Eric Vethal. De hadde idéen om å samle poeng i app for hver gang man velger å gå, sykle eller å bruke kollektivtransport. Poengene vil gi fordeler i butikker og hos andre samarbeidspartnere, fremgår det av idéen.

Tekst og foto: Ine Rossebø Knudsen

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.