Årets Pride ble avlyst, men Skeive Sørlandsdager og Fri Agder klarte å få til noen fine arrangementer her nede, så man kunne få litt pride-følelse allikevel. 

Uka åpnet med utstillingen “Pay it forward” i Rådhuset. Der var kunstnerne Trygve Lahn, Veronica L. R. Figueira, Irene Bakkevold, Stephan Lee Udbjørg og Tove-Mari Odderland representert. Sistnevnte fikk mest oppmerksomhet og skapte rabalder i Fædrelandsvennen og Morgenbladet. Bildet av frigjorte damer i en erotisk versjon av den siste nattverd fikk det til å skjelve i buksene til flere kristne konservative. Tittelen “At the Last Supper We Shall Not Be Ashamed” var visst også veldig skummel, i tillegg til kvinnene på bildet (inkludert undertegnede, skryt skryt) som ikke var yndige med nedslåtte blikk, men stolte, frigjorte kvinner. Og med en skeiv kunstner bak verket, da rant begeret over for Inger Johanne Elliott, som ville ha kunstverket fjernet. Vi burde kanskje takke Elliott for veldig bra reklame i Fædrelandsvennen, for at Rådhuset aldri har hatt så mange besøkende på en utstilling som de hadde denne uka.  

Det ble holdt regnbuemesse i Domkirka, Skeive Sørlandsdager hadde podcast og om man ville ha faglig påfyll kunne man dra på informasjonsmøte om den nye kompetanseenheten for kjønns- og seksualitetsmangfold, som vil ligge under Senter for likestilling ved UiA. Hurra for et universitet som prioriterer riktig! Det var også lagt til rette for eldre skeive, for på Teateret ble det holdt foredrag om romantiske vennskap og sjelevenner i norsk kultur. Torsdag kveld åpnet Teateret dørene for skeiv aften med innslag av dragqueen Artica, improgjengen, Bare Flaks og fete låter fra DJ Frkskaiaa utover kvelden. 

Fredag var det dragbingo på Kick hvor dragqueensa Mio og Tino var like morsomme som alltid og folk lo hele kvelden. Det ble meldt god stemning og med sexleketøy som premier ble kvelden en hit. Om man fikk bingo valgte man hvilken ende man ville ha premien i, og det avgjorde hva du fikk. Det var også performance av gjestedragqueen Sugar Roar.  

På tross av regnet holdt Skeive Studenter, Skeive Sørlandsdager og Fri Agder stand i Markens på lørdag, og fikk med seg et lite korps til en mini-parade for å lage litt leven i sentrum. På Torvet dukka det opp en scene med liveband, til glede for store og små.  

Lørdag kveld åpnet Kick dørene igjen for byens skeive og inviterte til Eurovision-fest, hvor det ble meldt høy pride-faktor. Man fikk lov til å danse på plassen man var utdelt, så det ble ikke helt dansegulv, men folk dansa godt og helt til det stengte. Margaret Berger opptrådte og kilder forteller at det var en skikkelig bra live-performance.  

Det blir ikke det samme uten et svett dansegulv og de store folkemengdene som samler seg for å protestere og ta plass. Arrangørene gjorde så godt de kunne og jeg priser meg lykkelig for at det faktisk ble arrangementer i stedet for ingenting, men jeg gleder meg til denne pandemien roer seg og vi kan danse i gatene og på utesteder tett sammen med flotte, stolte mennesker. Happy Pride! 

Skrevet av: Åsne Ingersdatter 

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.