Rett etter fadderuka går enda en festuke i gang med å prege Kristiansand, nemlig Skeive Sørlandsdager! Festivalen er arrangert av FRI Agder og er Sørlandets største mangfoldsfeiring. Vi i Unikum ønsker selvfølgelig alle studenter velkommen til byen og er glade for at det finnes en sterk pridebevegelse her og. Her er en liten oversikt over noe av det som skjer i uke 34. 

 

Søndag 22. 

Kl.14 – Pridefeiring på Rosegården i Søgne. Det blir mat, underholdning, appeller og det er GRATIS! 

 

Mandag 23. 

Kl.17:30 – Offisiell åpning av Skeive Sørlandsdager i Rådhuskvartalet med appell fra ordfører Jan Oddvar Skisland, og musikk fra Kim Wigaard. Utstillingen «Broken Silence» i Kristiansand Kunsthall vil også åpnes og varer ut uken med et bredt spekter kunst som vil engasjere, inspirere og kanskje provosere. 

 

Tirsdag 24. 

Kl.14 – Fagseminar fra Bufdir og Kristiansand Kommune om den nye levekårsundersøkelsen: «Seksuell orientering, kjønnsmangfold og levekår». Den første levekårsundersøkelsen som ser på skeives levekår i Norge siden 2013, og den aller første som ser på levekårene til transpersoner i Norge. Seminaret tar plass i Kristiansand Folkebibliotek. 

Kl.17 – I samarbeid med LO holder Mathias Holst fra Rosa Kompetanse foredrag om inkluderende arbeidspraksis. Foredraget skjer både på tirsdag i rådhuskjelleren og kl.9 onsdag i Kristiansand Folkebibliotek.  

Kl.19 – Konserten «Ut Av Skallet – Tom Hugo & Regnbuefamilien» på Kilden teater og konserthus.  

 

Onsdag 25. 

Kl. 17 – Temamøte med internasjonalt fokus om LHBT+personers levekår med fokus på Polen, Russland og Ungarn. Organisert i samarbeid med Amnesty International blir det innledning fra kunstner Yulia Tsvetkova som risikerer seks års fengsel i Russland for å tegne kvinnekroppen. Etter innledningen blir det debatt om sensurering av ytringsfrihet og av kunst. Arrangementet skjer i Kristiansands nye Bølgen Bærekraftsenter. 

Kl.18 – Ungdomstreff med Skeiv Ungdom på Samsen Kulturhus. 

Kl.19 – Tro, håp og kjærlighet. En temakveld i Kristiansand Domkirke med fokus på tro og håpet på kjærlighet, og vanskelighetene det kan være å kombinere dette. Med visning fra den oppkommende dokumentarfilmen «Prestens Hemmelighet» og lansering av boken «Fem Ekte Menn» med foredrag og samtaler. 

 

Torsdag 26. 

Kl.14 – Å høre til som skeiv og troende – en samtale om tro, liv og inkluderende fellesskap. Sex og Politikk, Skeivt Kristent Nettverk, Skeiv Verden og Kristiansand Kommune inviterer til en åpen samtale om det å være skeiv og troende. Med i samtalen er representanter fra arrangørene og ordfører Jan Oddvar Skisland. Arrangementet tar plass i Kristiansand Folkebibliotek. 

Kl.17 – Skeiv Politisk Debatt. Fem av Agders stortingsrepresentanter vil diskutere skeives levekår i landsdelen, utfordringer, løsninger og annet. Arrangementet tar plass i Rådhuskvartalet. 

Kl.18:30 – Hva Vil Du Jeg Skal Spørre Om? En samtale om skeivhet i familien. I Bølgen Bærekraftsenter leder FRI Agder samtalen, stiller spørsmålene og lar publikum være med. Dørene åpner 18. 

Kl.20 – Dragbingo med Mio & Tino. Stavangers hotteste dragqueen’s Mio & Tino er mest kjent for sin humoristiske og vulgære bingo. De har fullbooket hus hver gang ballene rulles. Nå er bingoballene klare for et sørlandsk publikum på Jonas B. Dørene åpnes klokken 19:00, med showstart klokken 20:00. 

 

Fredag 27. 

Kl.13 – Trygg I Eget Uttrykk. Til alle tider har vi hatt et stort kjønnsmangfold. På grunn av skam og frykt for avvisning har mange levd med sin kjønnsidentitet i skjul. Marion Arntzen forteller om sine møter med disse menneskene gjennom 25 år. Arrangementet tar plass på Kongens Senter. 

Kl.21 – Eurovisionshow med VOI VOI, Diva Dean og Raylee. Storslagent show med høy allsangfaktor på KICK Nattklubb & Scene. 

 

Lørdag 28. 

Kl.11 – Regnbuemesse. Skeive Sørlandsdager arrangerer også i år gudstjeneste med god hjelp av Kristiansand Domkirke. 

Kl.11:30 – Regnbuetorvet. Regnbuetorvet er en årlig begivenhet i regi av Skeive Sørlandsdager. Dette er en kombinasjon av oppvarming før paraden som starter kl 14:00 og en mulighet for organisasjoner og bedrifter å vise hva de står for, og hvordan de støtter LHBT+ befolkningen. 

Kl.14 – PARADE – SKEIVE SØRLANDSDAGER 2021. Organisering av den tradisjonelle paraden er i gang, men det er usikkerhet om gjennomføring i forhold til koronaregler. Følg med på sosiale medier. 

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.