Fredag kveld slapp vi endelig første episode av den nye podcasten Skråblikk.

Vi synes at #MeToo-bevegelsen er det viktigste som har skjedd det siste året; derfor ønsket vi å ha en samtale om det allerede i første episode. Vi ønsket også å gå enda dypere inn i aktuelle spørsmål knyttet til kjønnsforskning og feminisme.

Overalt i kommentarfelt har vi sett ett spørsmål som gjentatte ganger har dukket opp i forskjellige former: hvor går grensa? De fleste scenarioer er fullstendig åpenbare, men det finnes en gråsone hvor det ikke er lett å bli helt klok. Vi går derfor gjennom noen spesifikke eksempler for å se om vi blir klokere.

Så er det dette med likestilling. Er vi ikke likestilt? Trenger vi feminisme videre? Kan det tenkes et scenario hvor menn og kvinner tjener vidt forskjellige summer til tross for at vi har oppnådd likestilling? Finnes det ikke biologiske forskjeller mellom menn og kvinner som leder til forskjellige personlighetstyper og videre forskjellige karrierevalg? Hvorfor er det i dag så få som faktisk velger å definere seg som feminist?

Dette er spørsmål vi prøver å besvare i første episode. Hør den her:

Eller klikk på bildet under for å finne podkasten på iTunes:

Vi håper å dukke opp i “New & Noteworthy”-seksjonen på iTunes for å nå ut til flere. Vi håper dere kan åpne podkasten, gi den et lytt og gi oss en anmeldelse med så mange stjerner dere synes vi fortjener.

Tekst: Vegard Møller 

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.