30. mars arrangeres “Pizzabakeren Campus Challenge” for studentene ved UiA. Denne gangen skal det avholdes på campus i Grimstad.

I fjor startet Universitetet i Agder “campus challenge”, som er en intern idrettskonkurranse mellom campus i Grimstad og Kristiansand. Studentene fra de to campusene konkurrerer i ulike idretter mot hverandre, og det laget som vinner hver kamp sanker poeng inn til henholdsvis GSI (Grimstad studentidrettslag) eller KSI (Kristiansand studentidrettslag). Til slutt kåres en vinner på premieutdelingen på kvelden.

– ØNSKER REVANSJ

Ismail Ali Abdi, leder for Campus Challenge 2019. Foto: Privat

– I fjor ble det arrangert i Kristiansand, og det fungerte veldig bra sportslig. Det var utrolig jevnt mellom GSI og KSI, men KSI var hakke vassere, og vant surt nok med ett halvt poeng sammenlagt. Dermed sikret de seg pokalen det første året. I år håper vi absolutt på revansj, sier Ismail Ali Abdi til Unikum.

Grimstad-student Abdi er leder for årets arrangement. Han skal selv delta på Campus Challenge, på fotball.

– Det blir utrolig gøy, jeg gleder meg. Vi er sugne på å lage det sportslige opplegget enda bedre enn i fjor, også blir etterfesten etter idretten kjempebra, sier Abdi.

– FORSTERKER SAMHOLDET PÅ TVERS AV CAMPUSENE

Etter at alle kampene mellom GSI og KSI er ferdigspilt, vil det bli arrangert et afterparty på Bluebox, som er gratis for alle studentene som har deltatt på Campus Challenge.

– Vi bruker denne anledningen til å vise frem campus i Grimstad, og da er Bluebox et naturlig festlokale. Der blir det gratis pizza, god musikk, premieutdeling og gode studentpriser i baren, sier Abdi.

Ved midnatt er kvelden over, og for studentene som kommer fra Kristiansand vil det bli satt opp busser til å frakte dem tilbake. Bussen vil koste 50 kroner tur/retur.

– Hvorfor arrangerer dere Campus Challenge?

– Det er for å forsterke campusfølelsen gjennom å delta og heie på de ulike idrettene. Det er viktig å skape mer kjærlighet. Samtidig får man den broderlige konkurransen mellom GSI og KSI. Det blir skikkelig kniving i konkurransene, men så blir det arrangert masse sosialt. Det vil bidra til å skape bedre samhold på tvers av de to campusene til UiA, mener Abdi.

– BLIR ENDA BEDRE ENN I FJOR

Kommunikasjonsstudent Tinus Bjørgo. Foto: Henrik Gill

En av studentene som skal ta turen fra campus i Kristiansand for å delta på Campus Challenge er Tinus Bjørgo. Han er også en av arrangørene, og skal selv delta i flere idretter.

– Jeg skal delta både på fotballen og futsal, så jeg gleder meg veldig. Det er ikke hver lørdag man får muligheten til å drive på med dette, så det blir kult. Jeg har vært i Grimstad og det er nydelige forhold der. Det kommer til å bli bedre enn i fjor, sier Bjørgo.

Kommunikasjonsstudenten er enig med Abdi i at det nyoppstartede arrangementet vil bidra til å føre de to campusene mer sammen.

– GSI er og vil alltid være underdogs mot KSI. Vi stiller enda sterkere enn i fjor, så de skal få det vanskelig, sier han og ler spøkefullt.

– Det er gøy med litt rivalisering, men jeg tror dette virkelig kan være med å styrke samholdet. Vi er ett universitet, og her møter du folk som har mange av de samme interessene som deg selv. Det er en kjempebra sosial greie, og jeg gleder meg, legger Bjørgo til, denne gangen med en mer seriøs tone.

Tekst: Henrik Gill

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.