13. november hadde Velferdstinget valgforsamling hvor en rekke sentrale verv skulle deles ut. Først og fremst skulle man velge nytt SiA-styre, hvor fire av fem faste plasser var ledige. Siden sittende leder Jacob Haugmoen Handegard ikke stilte til gjenvalg, var det også kamp om hvem som skulle bli styreleder.

De fire gjeveste plassene gikk til Sofie Søndergaard Klit, Truls Rustad Christensen, Fredrik Jean Vincent Arntzen og Hilde Hagen. Tre av disse er kjente fjes i studentpolitikken på UiA som har markert seg i Studentparlamentet og andre viktige verv. Christensen er fra Fagskolen i Kristiansand og representerer sådan noe vi ikke har sett på årevis; en SiA-representant uten tilknytning til UiA. Jeg spurte VT-leder Thomas Johnsen om han noen gang har sett et så lovende SiA-styre.

Det er vanskelig å si før de har sett i gang og jeg har ikke sett så mange styrer. Men på papiret ser det ut som et usedvanlig bra styre.

Han er i alle fall fornøyd:

Jeg er veldig, veldig fornøyd. Kunne ikke vært bedre enn dette. Mange kandidater med veldig gode taler.

Tidligere nestleder Hilde Hagen ble valgt til styreleder, noe som gir henne dobbeltstemme. Hun anser det som en som en stor tillitserklæring å bli valgt som styreleder. Hun gikk til valgt blant annet på å knytte de andre høyskolene nærmere SiA.

– Vi må være mer synlige på de andre institusjonene, så de blir klare over tilbudene de har rett på. Flere arrangement bør også flyttes nærmere byen.

Hun trekker frem SiA Helse og Trening som spesielt viktige poster for SiA og med tanke på bygging av nye studentboliger vil hun legge større vekt på miljøvennlige tiltak.

– Jeg har snakket med styret om hvordan vi kan velge materiale som er mer miljøvennlig.

De fem varaplassene gikk i synkende rekkefølge til Sondre Olsen, Victor Immanuel Backe, Marita Grønli Kårtvedt, Sondre Maaseide og Lars Magnus Halvorsen.

Men det var ikke bare SiA-styret som ble valgt under VTs valgforsamling. Her er de øvrige resultatene.

SiA Kulturfond:
Fast: Lars Oskar Moldeskred, UiA
Vara: Maryam Bokdasji, UiA

Fordelingsutvalget:
Jakob Mæland
Sondre Maaseide
Svein Thomas Isaksen Tvedt

UGA-leder: Thorgeir Taksdal.

Tekst: Vegard Møller

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.