JEJUNE er et up and coming pop/rock band og har spilt flere konserter i Kristiansand og Agder. Fredag 20. november holder de releasekonsert på Østsia med sin nye singel Hip Kids.

– Ordet JEJUNE betyr egentlig bare banalt, smådum eller kjedelig, men det høres ganske pretensiøst ut. Dette spiller vi på med imaget vårt, forteller bandmedlem og UiA-student Sondre Jessen Bjerkeli om bandets særegenhet på epost til Unikum.

Medlemmene uttrykker seg gjennom primærfarger og enkle geometriske figurer som går igjen i grafikk og kleskode. Men musikalsk forsøker de å motbevise assosiasjoner publikum kanskje har til bandnavnet.

Banale aspekter ved å være ung

JEJUNE beskriver sin egen sound som en bevegelse mellom energisk punk til melodisk pop. En plass imellom plasserer de sin nye singel Hip Kids.

– Hip Kids er en energisk indiepop-låt som gir deg lyst til å danse. Teksten er en satire på det ambivalente forholdet mellom å fnyse av oppførselen til de «kule folka», men samtidig beundre de, sier Bjerkeli.

Bandmedlemmene møttes på Vågsbygd videregående skole i Kristiansand, og har vært en gruppe siden de ble satt sammen som et band til en klassekonsert. I 2017 etablerte de JEJUNE, og mye har skjedd siden da. Bandet har blant annet fått spille med No. 4 på Samsen, og i januar i år med bandet Hollywood, som består av Billie Van, Jonas Alaska og Mikhael Paslalev.

Sammen med sistnevnte, som er bandets produsent, har de eksperimentert frem den nye singelen i studio med ulike synther, flasker, glass og mynter.

Foto: Pressebilder / JEJUNE

Tre av medlemmene har blitt værende i Kristiansand, mens Henning Stakkeland på gitar og Sverre Reithaug på trommer nå bor og studerer i Oslo. Dette preger arbeidsprosessen til bandet. Men verken intense øvingshelger eller pandemi har satt en stopper for bandet.

Ny produsent rett før lockdown

Vokalist Terence Dougherty tar en bachelor i utøvende rytmisk med “Låtskriver og Artist” som hovedinstrument. Når han skriver bandets låtskisser, inspireres han spesielt av opplevelser i hverdagen.

– Tekstlig er jeg inspirert av hverdagslige hendelser, og de litt banale aspektene ved å være ung. Som misforståelser i forhold, kleine fester og ikke minst bussturer, sier han.

Fortell oss historien om hvordan dere kapret Paskalev som produsent?

-I januar spilte vi vår siste konsert før lockdown, på Arkivet i Kristiansand. Der spilte også Hollywood. Terence kom i snakk med Mikhael, som viste entusiasme for musikken vår. Etter en rekke kopper kaffe i Oslo ble vi enige om å ha med Mikhael på laget som produsent, kan Bjerkeli fortelle.

På spørsmål om hvor bandet ser seg selv om 5 år, er svaret klart.

– Vi håper å ha sluppet to album og at vi spiller konserter og på festivaler rundt i Norge og resten av Europa.

Releasekonserten på Østsia har fortsatt noen ledige billetter.

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.