To nye leskur skal bygges på den nye bussholdeplassen ved UiA i Kristiansand. Det betyr ly for vind, regn og snø for værutsatte bussentusiaster.

– Det vil bli satt opp to leskur til hver kjøreretning. De vil bli ferdigstilt i slutten av denne måneden og skal være omtrent 12 meter lange, sier byggeleder Trond Nøkleberg i vegvesenet.

Det betyr at studenter ikke lenger trenger å stå ute i vind, regn og snø og vente på bussen fremover.

– Vi er noen uker over fristen legger Nøkleberg til.

Det vil også komme et nytt sykkelskur ved busstoppet der folk kan parkere syklene opplyser Nøkleberg. Han ser frem til å få opp de siste delene av det som er et splitter nytt anlegg til en prislapp på 22 millioner kroner, ifølge Fædrelandsvennen.

Positive til nytt busstopp, men savner leskur

Unikum sjekket tempen blant studentene på busstoppet ved UiA. De er i hovedsak positive til det nye anlegget, men alle savner noe å stå under i det kalde høstværet.

Christoffer Paulshus.

Christoffer Paulshus er en av dem som ser seg nødt til å stå i dårlig vær og vente på bussen for å komme seg fra A til B.

– Uten skur blir det kaldt når det regner og blåser, men jeg har ikke noe annet valg enn å akseptere det.

UiA-student Julia Kvevik er positiv til bussholdeplassen og de mange nye sitteplassene, men hun håper at det kommer et leskur snart.

– Det er bedre sitteplass enn før, i tillegg har det nye busstoppet gjort at det mye enklere å se når bussen kommer. Nå har ikke jeg vært her når det regner, men jeg ser frem til et busskur.

Det sier en annen student som Unikum ikke fikk navnet på seg enig i.

– Jeg savner et busskur. Jeg har vært her en del ganger når det har regnet og kjenner at det er et behov så jeg håper det kommer.

Julia Kvevik.

Skal en tro vegvesenet vil skurene stå klare til å verne studenter for uvær ved månedskiftet oktober-november.

Skal løse trafikale problemer

Det nye busstoppet på UiA er en del av et større anlegg med både sykkel- og gangvei, pauseplass for bussjåfører og busstopp. Det forteller prosjekteringsleder Ragnhild Haslestad fra vegvesenet.

– Vi har lagt til rette for en bedre gang å sykkelvei. I tillegg har det vært behov for en pauseplass som bussjåførene kan stå på når de ikke er i rute. Tidligere har bussjåførene ikke hatt et felles sted å stå når de ikke er i rute. Det har de nå med den nye parkeringsplassen ved Gimlehallen.

Hun forteller at anlegget skal legge til rette for at det skal bli enklere å ta sykkel og buss. I tillegg skal det gjøre trafikken mer effektiv i området.

– Jeg håper anlegget blir tatt godt imot av studentene, avslutter Haslestad.

Tekst: Andreas Guthe. Foto: Magnus Hanserud Ljøstad.

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.