Vil du være med å utgjøre en forskjell i verden og få nyttig organisasjonserfaring på kjøpet? Spire er en partipolitisk uavhengig miljø- og utviklingsorganisasjon som ble til i 2003, da Utviklingsfondet fikk Organisasjon Dagsverk.

Hva er det som forårsaker urettferdighet i verden? Hva er det som er årsaken til at nesten en milliard mennesker lever i sult selv om vi har mer enn nok mat til å dekke behovene til hele jordens befolkning? Hvorfor slipper rike land unna med å ikke gjøre nok for å forhindre klimaendringer samtidig som det er de fattigste som lider mest? Hvorfor blir de rikeste alltid rikere mens de fattigste må kjempe for å overleve? Hvorfor trumfer alltid ønsket om raske penger hensynet til miljø og natur? Og ikke minst: hva kan vi gjøre for å endre det?

Disse og mange andre spørsmål jobber de aktive i Spire med. Vi ønsker både å spre kunnskap og informasjon til så mange som mulig om viktige temaer knyttet til utvikling og miljø, samtidig som vi vil endre politikken som forårsaker problemene. Som engasjert i Spire kan man gjøre utrolig mye spennende og bruke evnene sine på de måtene som engasjerer mest. Man kan for eksempel delta på internasjonale klimaforhandlinger, eller jobbe for at det lokale kommunestyret innfører mer miljøvennlig politikk. Man kan jobbe for å innføre kjøttfrie mandager i universitetskantinen, arrangere filmkvelder og debatter, lage fotoutstilling, ha matlagingskurs med bærekraftige råvarer, skrive blogginnlegg, arrangere konserter, gjennomføre aksjoner, skrive leserinnlegg i avisene eller organisere store informasjonskampanjer. Spire er en organisasjon det er lett å bli kjent med, og hvor man raskt kan påvirke. Man kan prøve seg som lokallagskasserer, utvikle lederegenskapene sine, eller bare få en arena hvor man kan gjennomføre ideene man har. Man får også et sted å treffe andre som har samme interesser som seg selv.

Organisasjonserfaring som den du får i Spire kan ofte være det som gjør at du skiller deg ut blant de andre søkerne til drømmejobben. Men enda viktigere er det at du får lære mer om både deg selv og om verden, og kanskje også får minner og venner for livet.

I høst fikk vi endelig startet lokallag i Kristiansand, som for øyeblikket har mellom 15 og 20 medlemmer. Hvor aktiv du vil være som medlem, er helt opp til deg selv. Lokallagets styre består for øyeblikket av 4 personer, og her er det ledige poster! Vi holder våre egne arrangementer og samarbeider med andre studentorganisasjoner. Vi er også inne i prosessen med å bli registrert som en studentaktivitet ved Studentorganisasjonen.

Interessert i å bli med? Vi holder informasjonsmøte 11. februar klokken 15:30 i B3-001 på UiA!

Tekst: Spirenett@unikumnett.no

Foto: Spirenett@unikumnett.no

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.