Forventningene var lave da det ble bestemt at kjelleraktivitetene skulle flyttes opp i førsteetasjen i et nyoppusset Stiften. Her gir aktivitetene sin dom over ”nye Stiften”.

(se bilder under)

Det er ingen hemmelighet at universitetet mangler plass til sine studenter, noe som har ført til flere oppussingstiltak på universitetets område. Det har vært byggeaktivitet i Sigrid Undset, Alibiet og Stiften i løpet av forrige semester. Neste i køen er Vrimlehallen og STA-bygget. Utvidelsen av arealområdet har ført til både forandringer og utfordringer for studentene, noe som studentaktivitetene på Stiften har fått kjenne på.

Et stort fellesrom

Det er ikke bare Alibiet som har fått en ekstrem makeover i det siste: Stiften, som huser de fem musikalske studentforeningene Spillopus, Lady Klukk, Bondebrølet, Quantum og Blæsen har hatt litt byggebråk siden sommeren. Studentforeningene har komprimert sine oppholdsrom i bygget som en følge av plassmangel på universitet, men har oppussingsarbeidet stått til forventningene blant medlemmene?

Stiftenleder Ane Margrethe Røed Eliassen

– Jeg hadde lave forventninger, men det ble bedre enn vi trodde. Vi har fått et stort oppholdsrom i første etasje som er fordelt på fem grupper. Før hadde Spillopus og Blæsen barene sine nede i kjelleren, men det har blitt til et lagerrom nå. Det har vært utfordrende med tanke på plass. Det positive er at alle befinner seg i samme etasje, men jeg savner å ha et eget fellesrom hvor vi kan slappe av for oss selv, forteller Nora Christine Solheim i Spillopus.

Alle studentforeningene på Stiften har sitt eget rom og bar som er innredet etter foreningens farge og særpreg. Den største forandringen etter oppussingen er at rommene til Spillopus og Blæsen måtte flytte fra kjelleren til første etasje. Begge foreningene måtte innrede og dekorere rommet sitt på nytt, og fikk lov til å bygge baren ut fra sine tanker og idéer.

– Er det noe du ikke kommer til å savne fra det gamle bygget?

– Ja, trappen til kjelleren. Det er mange som har trynet der, og en gang var det noen som akte ned trappen i baris, sier Brølet-medlem Kristian Hagberg

Kaotisk prosess

– Oppussingsarbeidet har foregått siden begynnelsen av sommerferien og frem til studiestart. Det har vært en kaotisk prosess, litt rotete. Alle vinduene ble byttet ut midt i studiestart. Vi føler at ting har blitt gjort i feil rekkefølge og at vi har fått lite informasjon rundt oppussingen. Det har gått litt treigt. Jeg har maset og sendt mail til universitetet. Jeg skjønner at de er nødt til å prioritere, men jeg føler ikke vi har blitt tatt på alvor. STA har jobbet hardt for at vi skal få mest mulig, og det er vi glade for. De bryr seg om oss her nede, og det hadde vært vanskeligere uten dem, forteller stiftenleder Ane Margrethe Røed Eliassen.

Etter en liten periode med hamring har Stiften fått et samlingspunkt hvor alt av sang, brøling og lyden av blåseinstrumenter kommer fra én og samme etasje. Selv om byggingsarbeidet er ferdig, så gjenstår noen små ting igjen før verktøyene kan settes på hylla.

– Resultatet ble bedre enn vi trodde, og vi er takknemlig for hva vi fikk og hvordan det hele endte, sier Eliassen.

Tekst og foto: Phally Long Prum

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

2 Comments

  1. Ane har blitt døpt Nora. Not all gingers are the same!

  2. Oops, vi beklager. Bildetekst er rettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.