Sommerøla er parkert i kjøleskapet. Den nye skjorta er kjøpt inn til studiestarten. Partybrillene til fadderuka er klare. Lånekassen sender i disse tider ut storstipendet. Alt er som det skal. Vi er endelig i gang!

Jeg burde kanskje ønske deg som er ny spesielt velkommen nå. Og det skal jeg. Men først vil jeg takke for at du som har valgt å bo på UiA over flere år igjen stiller opp med UiA-koppen i den ene hånden og iPhonen i den andre – det kan tross alt hende at vi har fått pokémoner i Vrimlehallen i løpet av sommeren.

Det er godt å se menneskene tar sin vanlige plass i gangene på universitetet vårt. Det er godt å se at du er klar for å starte innkjøringen mot en hektisk eksamensperiode som hvert semester bare plutselig er der. Og kanskje best er det å se iveren etter å ville bli noe. For noen handler det om å fullføre, komme seg ut i jobb og bli ferdig. For andre handler det om å dypdykke så lenge man kan før arbeidslivet røsker deg ut fra biblioteket og inn på den nye kontorplassen din. Mitt aller beste tips til deg som har vært her før og som kommer tilbake – år etter år: nyt tiden du har. Plutselig er den over, og voksenlivet har for alvor startet.

Kai Steffen Østensen (STA-leder)
Kai Steffen Østensen (STA-leder)

Han nye

Som student for første gang eller som ny student ved UiA, skal du aldri være redd for at du ikke passer inn. Vi er like mangfoldige som vi har bredde i fagene vi tilbyr. Vi utdanner sykehusklovner, engelsklærere og biologer. Ja, vi har alle regnbuens åtte farger spradende rundt i campusgata i Grimstad.

Du skal være stolt av å studere ved Sørlandets universitet. For det er det vi er. Den store kunnskapsbastionen på Sørlandet som gir regionen viktig kompetanse, som tiltrekker folk Kristiansand og Grimstad aldri ville hatt ellers – og kanskje viktigst: meg og deg. Regionen får unge livsnytere ute etter selvrealisering og personlig utvikling. Og de som kun vil drikke øl, da.

Du nye er hjertelig velkommen til oss. Og du skal føle at dette blir ditt hjem for et eller fem år. Du skal føle at middagen i kantina blir som mammas hjemmelagde. Og du skal føle at Andreas Aases historieforelesninger kl. 08.00 mandag morgen alltid vil være de mest spennende. Selv på en blåmandag.

Bruk tiden godt

Som studentleder skal jeg også komme med et ønske til deg. Et ønske om at du engasjerer deg. Min forgjenger Silje W. Hammerstad gjorde det samme. Engasjementet var dessverre ikke til å juble over. Derfor prøver jeg igjen i år.

Vær med på å påvirke din utdanning. Meld deg inn som tillitsvalgt. Engasjer deg i de mange studentforeningene vi har. Bruk aktivitetene på campus til å få nye venner og å komme inn i miljøer du ikke visste fantes. Et av dem er hos Croquet-gutta. De hvite blazerne i seg selv er nytt, men vennskapet de har seg imellom gjør universitetstida bedre. Og det er slike folk vi vil ha – de som engasjerer seg og gjør UiA til et levende universitet. Jeg kunne nevnt mange. Pangea, Rethorica, Unikum (som du leser nå), Motor UiA, ja og den nye (ikkeetablerte) muslimske studentforeningen Tanwir har jobbet med det siste året.

Bruk tiden på UiA godt – den varer ikke evig og du vil trolig ikke få den igjen. Velkommen skal du være til å bidra i fellesskapet. I studentbevegelsen. Og velkommen som medlem (det ble du da du betalte semesteravgiften og takket ja til studieplassen din) hos oss i Studentorganisasjonen i Agder. Det kan jo være lurt å nevne at vi er her for deg.

Jeg gleder meg til å se deg bruke campusområdene, byen og folket. Jeg gleder meg til å bli kjent med deg!

Tekst: Kai Steffen Østensen (STA-leder)
Foto: Arne Borgersen

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.