Vi kan alle ha behov for en hjelpende hånd innimellom, og heldigvis finnes det flere tilbud i byen. I studietiden kan det som kjent gå litt fort i svingene.. Av og til har man vært uheldig på et one night stand, noen ganger har man en kjip periode, man kan ha problemer i forholdet eller med familie, noen ganger kan grenser blitt tråkket over.. Det er uheldigvis mye som kan skje, men heldigvis er det støtte og veiledning å få fra noen som har kompetanse! Det ingenting galt i å spørre om hjelp, støtte eller veiledning på noen fronter! Husk at man aldri trenger å stå i vanskeligheter alene.

 

Helsestasjon for ungdom

Foto: Kristiansand kommune

Hvor?  2. etasje i Aquarama

Når? Drop-in mandag, onsdag og torsdag 14:00 – 18:30

Telefon: 482 24 395

Helsestasjon for ungdom er et gratis lavterskel, drop-in tilbud for ungdom under 25 år. Man trenger ikke henvisning for å komme. Her jobber helsesykepleiere, lege og psykolog, som har taushetsplikt. Blant annet tilbyr de prevensjon, selvtest for klamydia, testing og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner og samtaler og veiledning om psykisk og seksuell helse. Selv om HFU tilbyr prevensjon, er det alltid timebestilling for fjerning/bytte av p-stav og for innsettelse av spiral.

 

«Test deg»

Foto: Sørlandets Sykehus

Hvor? Medisinsk poliklinikk 1.etasje på Sørlandet Sykehus Kristiansand

Når? Drop-in hver onsdag 16:00 – 19:30

Telefon: 38 14 66 85

Hos «Test deg» kan du gratis og anonymt teste deg for seksuelt overførbare infeksjoner. Tilbudet gjelder for alle voksne over 18 år. Tester, konsultasjon og eventuell behandling og oppfølgning er gratis og man trenger ikke henvisning for å komme hit. Her kan man også få råd og veiledning om sikker sex. Annet tilbud de har er muligheten for å bestille test for å kunne ta hjemme. For mer informasjon om dette, anbefaler vi å gå inn på Sørlandet Sykehus sine nettsider og søke opp «Test deg».

 

SiA Helse

Foto: UiA

Hvor? Avdeling Kristiansand: Universitetsveien 3B

Avdeling Grimstad: Bygg I4 helse, rom NO1 036

Når? Avdeling Kristiansand: Timebestilling og drop-in mandag – torsdag 14:00 og 15:00

Avdeling Grimstad: Timebestilling og drop-in mandag, tirsdag, torsdag og fredag klokka 12:00 og 13:00

Telefon: Avdeling Kristiansand: 40 00 10 18

Avdeling Grimstad: 37 23 37 92

SiA helse er en tjeneste for studenter som har betalt semesteravgift som tilbyr tjenester innenfor flere området som psykososial helsetjeneste, helsekasse, ulike kurs, studentprest og mer. Her trenger man heller ikke henvisning, flere av tilbudene er gratis, mens andre har studentvennlige priser. Hos SiA helse kan man bestille timer for individualterapi (samtaleterapi), familiesamtale, seksualterapi, parterapi og spiseproblematikk. De tilbyr også flere tjenester, og vi anbefaler og gå inn på sia.no/helse for å finne ut mer om disse!

 

Overgrepsmottaket

Foto: Overgrepsmottaket i Agder

Hvor? Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand

Når? Døgnåpent

Telefon: 38 07 34 00

Overgrepsmottaket er et døgnåpent tilbud for deg som har utsatt eller forsøkt utsatt for seksuelle overgrep. Det krever ingen henvisning for å komme hit og det er gratis, man kan ringe i forkant eller møte på akuttmottaket. Overgrepsmottaket ivaretar fysisk og psykisk helse etter overgrep, uavhengig når overgrepet har skjedd. De tilbyr samtaler, medisinske undersøkelser, sikring av bevismaterialer og er behjelpelige med å videreformidle kontakt til videre oppfølgning. Det er ingen automatikk i forhold til kontakt med politi og anmeldelse, det styrer pasienten selv, men mottaket hjelper med kontakt hvis ønskelig.

Forfatter

, , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.