Strømpriser 

Krympflasjon 

En potensiell verdenskrig 

Sophie Elise? 

 

Det er ikke mangel på store samfunnsutfordringer for tiden. For optimistene (les idiotene) som trodde at alt skulle gå på skinner etter ronaen har nok virkeligheten satt de på sin rette plass. Det norske samfunnet må ta seriøse diskusjoner om vindmøller klassifisert som menneskerettighetsbrudd, våpenstøtte til klasebomber, og voksende matkøer. Og selv om alle disse (og flere andre) verdige formålene krever både oppmerksomhet og ikke minst ca$h, må vi ikke glemme en viktig gruppe som trenger all den hjelpen de kan få. 

 

For alle disse utfordringene trenger jo faktisk kompetente og tenkende mennesker til å sklitakle de rett i kølla. Og de eneste med gode tanker i dag er jo så klart studenter. Det er de som finner den nye kunnskapen. Det er de som er lederne i morgendagens verden. Det å dedikere årevis av livet sitt til å jobbe heltid med å tilegne seg dyp innsikt i verdens mangfoldige prosesser og funksjoner er et beundringsverdig og viktig mål. 

 

Om du er fra et mindre sted som meg vet du at det kun er de mest intelligente og strukturerte som tar steget og kommer seg ut av distriktshelvete. Og i motsetning til knølene hjemme så vet faktisk de med studiegenet hva dedikert arbeid er og betyr. Vinnere gamer ikke hele natta, vinnere skumleser ikke fem minutter før prøven. Vinnere leser alt pensum alltid. Vinnere dykker dypere, lærer mest og blir best.  

 

Jeg har master i klassisk gitar. Og den har jeg oppnådd med blod, svette og tårer. Daddy Laanekassen har vært snill å hjulpet meg med studiestøtte så jeg har kunnet bruke fem år på å bli en mester i å fingre G-Strenger. Ja, jeg har og drukket i snitt 480 pils hvert av disse årene, men dette er nødvendig for å slippe ut stresset som en opparbeider seg som en hardtarbeidende student. 

 

Min studentrabatterte pils, kollektivtransport, konsertbilletter, lege og andre helseutgifter er faktisk meget fortjent. Jeg jobber jo faktisk hardere og på noe viktigere enn tullete ting som å bygge hus eller kjøre matvarer. Det er kun de med master IQ som finner sannheten av hvordan å best oversette Roald Dahls bruk av “feit”. Folk som ikke kan forklare det kategoriske imperativ strekker bare ikke til. 

 

Nå kommer du kanskje med poenget at mange utfordringer studenter må hanskes med også deles av unge og nye/uetablerte. Og at kanskje jeg mangler innsikt i hvordan verden fungerer? 

 

Da sier jeg: 

Kilde takk? 

 

aaaaaaaaaahhhhh Satire!!!!!!!!! 

Forfatter

, , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.