Felix Leon Hammond (22) fra Grim studerer IT og Informasjonssystemer ved UiA, og ved siden av studiene jobber han deltid som taxisjåfør. «En fleksibel deltidsjobb som mange studenter ikke tenker på», sier kommunikasjon- og markedsføringsansvarlig i 07000 Agder Taxi, Carl Fredrik Holst.

En fleksibel deltidsjobb

Hammond forteller at det er veldig enkelt å ønske seg skift og finne en løsning. Han poengterer at det er viktig å finne en deltidsjobb som kan kombineres greit med studiene. Fleksibiliteten som taxisjåfør er det han setter mest pris på med jobben.

– Jobben er spesielt gøy om du liker folk, fordi man kan treffe veldig mange spennende mennesker som taxisjåfør. Om du liker å kjøre bil så blir det ekstra greit, sier Hammond.

Studentøkonomi er et evig diskutert tema, og i en artikkel fra NRK sies det at 9 av 10 studenter jobber ved siden av studiene, for å få ting til å gå rundt. Hammond forklarer at det er vanskelig å klare seg uten deltidsjobben.

Foto: 07000 Agder Taxi

Før han begynte som taxisjåfør kjørte Hammond varebil. Etter hvert ønsket han noe nytt, og når det kom en annonse fra Agder Taxi på taxikurs, så var det en selvfølge at dette måtte prøves. Kurset består av forskjellige viktige elementer som en sjåfør bør mestre. En stor del av kurset handler om hovedveier, gater i byen og landemerker. I tillegg er kundeservice og sikkerhet en stor del av det.

– Noe av det viktigste gjennom kurset er å lære å snakke med kunder, og kjøre på en måte som gjør at de føler seg trygge, forklarer Hammond. Man lærer også mye etter hvert som man har kjørt en del, fortsetter han.

Å jobbe som taxisjåfør kan føre til veldig forskjellige dager. Ofte er det mange korte turer, men det hender også at det blir lengre turer til Øst- eller Vestlandet. Hammond liker disse turene best.

– Det er gøy når det kommer lengre turer, for da får man se litt nye omgivelser, og avhengig av hvor man kjører kan det være mye fin natur, og derfor foretrekker jeg de lengre turene», sier Hammond.

Slik som i mange jobber kan man ikke vite hvordan dagen vil gå.

– Noen dager er det mange kunder, andre dager er det få. Det mest kjedelige er å vente på å gjøre noe», forteller Hammond.

På 07000 Agder Taxi sine nettsider er det en oversikt for studenter under «OSS + DEG = 07000student», hvor de oppfordrer studenter til å søke på et taxikurs, slik som det Felix Leon Hammond tok. Der står det at det er mye rom for fleksibilitet som gjør at det passer utmerket i en studenthverdag.

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.