På grunn av høy smittefare var det flere studenter som ikke kom seg hjem til jul. Frykten for å være ensom i julen var stor, men Leder for SiA kultur og velferd Jon Gotteberg, universitetet, kommunene Grimstad og Kristiansand kom opp med en super idé 

Unikum har vært i kontakt med Jon Gotteberg, leder i SiA Kultur og velferd, som var med og arrangerte feiring av jul for studenter som ble igjen på studiestedet. Etter en dialog med UiA og kommunene Grimstad og Kristiansand, kom de frem til en løsning.  

– Vi kom opp med en ide om å ha en julelunsj på juleaften, det kunne være hyggelig tenkte vi. Hvis man må tilbringe jula på hybelen så er det hvertfall viktig å komme litt ut på selve julaften, så vi kunne bidra til å gjøre det litt hyggeligere, forteller Gotteberg. 

De hadde flere tilbud for studentene under den ordinære juleferien, da mellom julaften til 31. desember. Målet var å skape kontakt mellom studentene og inspirasjon til å komme gjennom julen. I tillegg til julelunsjen fikk studentene også andre hyggelige overraskelser.  

– Studentene fikk en goodiebag, som en slags julegave kan man si, hvor de fikk litt julegodterier, kinobilletter og litt små ting oppiDe ble også invitert inn i en Facebook-gruppe hvor vi gjennom jula sammen med veldferdstinget oppfordra til aktiviteter hver dag, så målet var å prøve å få studentene som ble igjen til å bli kjent med hverandre på tvers.  

Droppet tradisjonelle juleretter 

Totalt var det 80 studentmedlemmer i gruppa på facebook, fordelt mellom studiestedene Grimstad og Kristiansand. Av disse fikk omtrentlig 50 studenter julelunsj. Mange av studentene var utenlandske, Gotteberg forteller dermed videre at de valgte å unngå de tradisjonelle julerettene.  

– Vi var jo bevisst på at det var studenter som ikke nødvendigvis var vant med å feire jul. Så vi prøvde å unngå tradisjonell julemat og isteden servere noe salat og kylling og lignende. Tradisjonsmat kan jo være litt tøft for de som ikke er vant med det.   

Hvordan synes du dette opplegget gikk? 

– Vi håper vi tok godt vare på de som meldte seg på. Tross alt så er vi glad for at det ikke var fler enn 80 og vi er veldig fornøyde med måten vi har samarbeidet med kommunene Kristiansand og Grimstadog universitetet på dette. Her har alle vært på tilbudssiden og alle har bistått og prøvd så godt de kan for å legge til rette. Så det har vært en utrolig positiv opplevelse, sier Gotteberg, før an avslutter: 

– Jeg tror ikke den lunsjen gjorde at alt ble fantastisk, men jeg håper det var et bidrag til at det ble litt hyggeligere. 

Karen Eikrem, masterstudent i Samfunnskommunikasjon på UiA, var en av de som ga tiden sin  julaften til de studentene som måtte feire julen på studiestedet. Sammen med bidragsytere fra SiAs ulike avdelinger arrangerte hun aktivitetene i Kristiansand. Julen ble litt annerledes enn hva den pleier å være, men hun tror studentene hadde det fint. 

Jeg tror de koste seg veldig. Det var studenter som kom fra Kina, Afrika og andre steder i Europa som ikke kom seg hjem. Vi fikk tilbakemelding om at mange synes det var koselig å få gjøre noe.  

Alle foto: Karen Eikrem

Forfatter

, , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.