Studentfestivalen UGA har kommet til sin ende. Mens et mangfold av studenter har holdt et bredt spekter av aktiviteter, har en av UGAs spydspisser lagt ned massiv innsats i at studenter skal finne hverandre.

 

Så fant hun helt uventet kjærligheten selv. Men mer om det senere.

Phally Long Prum er leder for Prosperitas og styremedlem i UGA, men begynner etter hvert å bli godt kjent som studentenes Kirsten Giftekniv. I løpet februar måned prøvde hun å spleise studenter gjennom både speed dating på Østsia og blind dating på Bakgården.

Speed date var et tidligere prøvd eksperiment som var så vellykket at de satset på gjentakelse. Deltakerne fikk svært begrenset tid til å snakke med sin partner, før de fikk beskjed om å flytte seg til neste date. Slik ble et mangfold av studenter kjent med hverandre, og kanskje så vi også opptakt til et fremtidig frieri.

Blind dates var derimot nytt terreng. Prum og hennes kompanjong Nora Sande ba datelystne studenter fylle ut skjema om alt fra interessefelt, drømmepartner og utseende. 15 par skulle matches, og de to arrangørene tok arbeidet så seriøst at de satt i to døgn for å finne ut hvem som passet best sammen.

– Noen så vi med en gang at matchet. De beskrev hverandre som drømmepartnere. Alle hadde ulike preferanser, slik som dialekt, høyde, sportsinteresse og politisk engasjement. Vi brukte de beskrivelsene mye for å finne gode matcher.

Når kvelden endelig kom, var det kjærlighet i luften, skal vi tro arrangøren.

– For noen var det litt klein stemning. For andre virket det som de hygget seg. Vi hadde to runder, den første runden var litt stille og forsiktig. Der var folkene litt mer tilbakeholdne. Mens andre runde hadde vi satt sammen litt mer gøyale folk, slik som jussguttene som bidro med stemning. Da var det mye latter, høy snakking og god atmosfære. Jeg har snakket med en del i etterkant og det er noen par som har vært på flere dates etter dette, sier hun stolt.

– Av 15 matchede par, hvor mange tror du blir kjærester på lang sikt? – 3, kanskje.
Det som derimot ikke gikk helt som planlagt var at Phally selv skulle

finne kjærligheten på et av sine egne arrangementer. En lydmann med velstelt bart var det som skulle til for å gjøre henne engasjert i eget kjærlighetsliv.

– Jeg hadde aldri sett ham før. Jeg ble helt paff, han var så kjekk at jeg ikke skjønte hva han gjorde der.

Hun fant ut at denne mannen bare måtte hun prate med. Venninne sa seg enig i at denne mannen var av den kjekke typen.

– Vi hadde en skikkelig god tone. På slutten av kvelden turte jeg liksom ikke spørre om hans Facebook, for jeg fryktet det ble litt mye. Så tenkte jeg, “shit, jeg kommer aldri til å møte han fyren her igjen”. Jeg måtte sende brev til Østsia om å få hele navnet. Men det trengte jeg ikke, for da jeg kom hjem hadde jeg fått en venneforespørsel på Facebook, forteller hun.

Senere tok de en kaffe ilag. Den kaffedaten varte i over seks timer og ble avsluttet med et kyss.

– Jeg skulle få andre til å finne lykken. Så fant jeg lykken med noen som selv. Sånt skjer når man minst venter det, man må bare være litt frempå og ikke være redd for å spørre.

Tekst: Matias Smørvik

Foto: Kristian Tyse Nygård og Yeonjae Kim

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.