Studentidrettslag fra Bergen, Oslo, Trondheim og Kristiansand var representert når KSI arrangerte sin første rumpeldunkleir i sommer.

På gressplenen til UiA i Kristiansand var det ikke noe å si på innsatsen til de oppmøtte, som var i full gang med å trene på sporten som stammer fra bøkene om Harry Potter.

– Vi er en veldig sammensveiset gjeng. Vi er spillere fra fire forskjellige idrettslag og alle snakker sammen som om vi er bestevenner, sier arrangør Oskar Gårdsrud Paulsrud.

Blanding av håndball, rugby og kanonball

Som i de fleste idrettsgrener er det to lag, og laget som ender med flest poeng vinner. Spillerene har et rør mellom beina som skal simulere sopelimene som det flys på i Harry Potter, men forskjellen er at de i virkeligheten må respektere tyngdekraften, og har derfor begge beina plantet i bakken når de beveger seg. Det hindrer dem likevel ikke i å skape intensitet i spillet, rumpeldunk er nemlig en kontaktsport som krever både fokus og kondisjon.

Snoppen, din lille halen med en ball inni til venstre i bildet, må beskyttes slik at motspillerne ikke får tak i den. Om den fanges, scorer motstanderen 30 poeng.

– Jeg pleier å si det er en blanding av håndball, rugby og kanonball, sier Paulsrud.

Han påpeker at folk med erfaring innen disse idrettene som regel har en fordel når de begynner på rumpeldunk, men understreker at man ikke trenger noen erfaring for å bli med.

Norge blant de beste i verden

Det er Paulsrud som tok inititativet til å starte et rumpeldunklag på UiA, og sakte men sikkert begynner folk å komme for å prøve idretten.

Oskar Gårdsrud Paulsrud (KSI) og Kristin Kravdal (OSI).

For mange er nok rumpeldunk en ukjent idrettsgren, men ifølge Kristin Kravdal fra OSI Quidditch finnes det lag over hele landet. Spesielt i store studentbyer som Oslo og Trondheim, hvor idretten har blitt utvidet med flere lag for å gjøre plass til alle.

Den økende interessen for sporten her til lands er noe som kommer til syne i internasjonale turneringer, hvor Norge gjør det bra. Norge fikk nemlig tredjeplass i rumpeldunk-EM i fjor, etter å ha slått ut Belgia.

– De slo et belgisk lag som i ettertid fikk sølv i VM. Det sier litt om hvor gode Norge er i sporten, forteller Paulsrud.

Han håper å fortsette den trenden og er i full gang med å rekruttere studenter fra hele Agder til rumpeldunklaget sitt, hvor alle studenter er velkomne til å bli med.

Tekst og foto: Andreas Guthe

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.