trehjulssykler på en lekeplass omringet av studentboliger

Eierne av studentboligene, SiA, klarer ikke å binde fjernvarme til strømkostnadene i boligene sine. Derfor vil strømkostnadene til studentene benytter seg av boligene deres økes. SiA begrunner dette med at Agder Energi Varme gjør ting på sin egen måte. «Det er ikke et slikt marked», sier Pål Harv, administrerende direktør for SiA. Pål Harv understreker at de har prøvd å binde strømkostnadene uten hell. «Vi ønsker å stå skulder til skulder med studentene, og vi ender opp med å håpe på kompensasjon fra myndighetene», avslutter han.

Fædrelandsvennen og VG har tidligere omtalt saken som at «studenter bes om å ta kortere dusjer». Selv om de to avisene henger seg opp i et lite, men «optimistisk» råd fra studentsamskipnaden, skriver de mindre om nyansene i saken. Rådene som Fædrelandsvennen og VG sentrerte sakene sine rundt, kom fra en mail som var sendt ut til studentene i studentboliger. VG fremstiller også STA og STAs leder, Kristian Fredrik Meyer Ødegård som i full opposisjon til studentsamskipnaden. Er dette riktig fremstilling?

Vi har snakket sammen med STAs leder og han bekrefter at VGs fremstilling er korrekt. Etter å ha opplyst Ødegård om at studentsamskipnaden har prøvd å gjøre det de kan, mener lederen at det ikke er nok. «Jeg mener de må se på økonomien og prioriteringene der, blant annet lederlønningene», sier han. Om Harv og Ødegård vil sette seg ned og snakke sammen om saken gjenstår fortsatt å se.

Forfatter

, , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.