Jeg har studert i mange år, og hatt mange jobber. Stadig hører jeg at folk ikke kan fatte at jeg tar meg tid til alle prosjektene og jobbene jeg har på siden av studiet. Men jeg kan ikke fatte at folk ikke tar seg tid til det.

Mange velger å kun studere og ikke jobbe. Selvfølgelig er det lurt å fokusere på studiene. Man får tid til å konsentrere seg og skaffe seg gode karakterer. Men.. bruker du virkelig alle døgnets tider på studiene? Jeg er som regel svært tidlig ferdig med oppgaver og arbeidskrav ettersom jeg har så mye å gjøre, så jeg må være effektiv og rask. Og når du søker jobb etter endt studium er det utallige studenter med akkurat lik kompetanse som deg. Det er viktig å huske på at alle prosjekter, jobber og frivillig arbeid bidrar til en mer kompleks CV. Jeg har gode karakterer, men ingen bryr seg. Det er bare jeg som har noen dagers gledesrus over toppkarakterer, før det raskt blir glemt. Et fåtall av arbeidsgivere ser på dette. De ser derimot på alt annet du har gjort. Kanskje du ikke har tilgang på en relevant jobb i studietiden, men du kan likevel vise at du har evne til å strukturere deg og håndtere flere oppgaver samtidig. At du er vant til et arbeidsliv. At du er dedikert.

Jobb har selvfølgelig et økonomisk aspekt. Selvsagt er det deilig å få lønn, men jeg ser på jobb som en investering. Jeg investerer i meg selv. Jeg investerer i min CV. Og jeg investerer i kontakter. Tilsammen fører dette til at jeg blir en mer kompleks arbeidssøker når den tid kommer. Jeg har bare vært på et jobbintervju noensinne, som egentlig viste seg å ikke være et intervju, bare en info om jobben som jeg ikke visste at jeg allerede hadde fått. Ellers har jeg blitt tilbudt jobber fordi noen kjenner noen som kjenner meg, de har sett navnet mitt, de har sett meg på scenen, eller bare på grunn av min CV.

Så jobb litt på siden av studiene! Det holder lenge med et par timer i uka. Før du vet ordet av det har du mange uvurdelige erfaringer i bagasjen.

Tekst: Marthe E. Wilhelmsen

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.