Palmesus 2017 er igang og 30 000 festivalglade mennesker er samlet på Bystranda. Fredagen var det den svenske popdronningen Zara Larsson mange så frem til å få høre.

– Kristiansand er så fint! Jeg har dratt ut i båt og hatt en veldig fin dag her, kunne Larsson fortelle etter konserten.

Se bildedryss fra første dag på Palmesus nederst i artikkelen.

Hun kom rett fra familieferie i Italia, og det kunne se ut til at batteriene var ladd for et fullspekket show i Kristiansand. Zara trådte til med både sang og dans fra hovedscenen.

Unikum møtte Larsson like etter konserten, hvor hun fikk ta en titt på siste utgave av magasinet. Overskriften “Sliter med kjønnsbalanse” pryder som kjent forsiden på maiutgaven av Unikum, et tema feministen Zara Larsson er opptatt av. Hun var ikke særlig imponert over at det kun var tre av 11 artister som var kvinner under gårsdagens festival.

– Det er helt klart festivalenes ansvar å booke flere kvinnelige artister, men ansvaret ligger også på blant andre plateselskapene og radiokanalene, forklarte den unge artisten.

Zara uttalte også til Kristiansand Avis at det kan være vanskelig å være kvinne i musikkbransjen.

– Det er mange som ønsker å ta beslutninger for en. Jeg har for eksempel møtt mannlige låtskrivere som skriver såkalte “jentesanger”, men hvordan kan det være en jentesang når det bare er menn som har skrevet den, forklarte en oppgitt Zara til lokalavisen.

Den svenske artisten har dette året gitt ut sitt første album, som har blitt godt mottatt verden over. Da sier det seg selv at det ikke blir mye tid til studier.

– Hvis jeg likevel skulle studert ville jeg studert psykologi, avsluttet Larsson.

Bildedryss Palmesus dag 1

Kristin Gjelsvik digger Unikum!

Tekst og foto: Ine Rossebø Knudsen

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.