Har du for mye materielle eiendeler eller mangler du grunnleggende redskaper til kjøkkenet?

SiA sine studentboliger har gjenbruksrom der beboerne med nøkkelbrikke kan donere til felleskapet eller finne skatter. Spesielt i slutten av studieåret kan disse rommene inneholde mye variert.

SiA har gjenbruksrom på flere bygg. Her kan du sette igjen ting du tror andre beboere kan ha nytte av. Naturlig å sette igjen er blant annet kjøkkenutstyr.  SiA ønsker ikke tekstiler i gjenbruksrommet. Tingene må være hele og i god stand.

Masse god karma til den som legger igjen dette:

Pensumbøker – For lat til å selge bøkene brukt? Etterlat gjerne med jukselapper og notater. Du redder kanskje karakterene eller økonomien til en kamerat.

Vaffeljern – Lavt på prioriteringslisten for et trangt budsjett. Ufattelig god stemning. Husk å vaske først. Andres fett er ikke fett.

Store gryter – Gjør det lettere å arrangere større sosiale sammenkomster i bøttekotthybelen enn bare deg og mamma. Blir ikke kibbutz uten kokekar.

Oppbevaringsbokser – Til å lagre alle t-skjortene du ikke tør bruke med Che, Mao og Thomas Sankara. Privat eierskap i organiserte ryddige former foreløpig.

Det er en spesiell plass i helvete for den som etterlater seg dette:

Ødelagte møbler – Fellesarealer er ikke et siste hvilested for stolen du tok ut din frustrasjon på.  Sankthansbålet i hjembygden?

Brukte klær / sengetøy – Det er ingen i blokken som har samme størrelse og smak som deg. Den grønne klesinnsamlingsboksen er din eneste venn.

Upålitelig elektronikk – Kapitalismens onder, der elektronikk er laget for å feile, betyr ikke at du også kan feile dine medborgere. Kun kulakker setter igjen en kaputt printer.

Husmorpornografiske bøker – Petit bourgeoisie på sitt verste. Nei til «Sønnavind 39: forbuden frukt». Ja til «Erobringen av brødet» av Pjotr Kropotkin.

Disse studentboligene har gjenbruksrom:

Grimstad

  • Jon Lilletunsvei 21 – tilgang for beboere i Jon Lilletunsvei 15, 17, 19, 21, 23
  • Jon Lilletunsvei 2B – tilgang for beboere i Jon Lilletunsvei 2 A og 2 B
  • Tønnevoldsgate 26

Kristiansand

  • Kristian IV’s gate 101
  • Kaserneveien 11 – tilgang for beboere i Kaserneveien 8-36
  • Marviksveien 98
  • Kongsgaard Allé 7
  • Oblt. Omdalsvei 21-75
  • St. Olavs vei

Tekst: Bastian Wiik
Foto: Matias Smørvik

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.