Personer fra alle nødetater som har hjulpet Norge gjennom katastrofeåret 2020

TAKK. 

Fortvilet, skjelven, frustrert, redd, oppgitt, urolig, engstelig og ikke minst forvirret. 2020 skulle bli året der alt ble snudd på hodet, og verden så ut til å falle fra hverandre. Likevel gjorde den ikke det.  

For hva var det med 2020 som gjorde at verden så ut til å falle i grus? At store flammer spiste opp over en femdel av Australias skoger? At et virus skulle ta over hverdagen til hele verden, hvor nære 2 millioner menneskeliv gikk tapt? Var det kanskje etterfølgende av viruset, med arbeidsledighet og døden for mange arbeidsplasser? Eller var det en maktkamp i USA vi holdt pusten til, imens vi vitnet galskapen utspille seg? Og skulle det aller siste støtet være et jordras i lille Norge som rystet oss alle? 

«Katastrofeåret» skal det stå skrevet i historiebøkene, sier de.  

Ikke før jeg rakk å rope “godt nytt år” inn i mobilrøret, ta en slurk av boblevannet, og labbe tilbake til sofakroken (eller isolasjon-hjørnet, om du vil) var det allerede produsert og publisert en 2020-film på NetflixShit 

Vi mennesker har grått mye i året som gikk. Kanskje mer enn noen gang før. Nødvendigvis var det ikke bare de vonde tårene som fant veien ut, men det har også vært mange gode tårer. Tårer i symbolikken av takknemlighet. Takknemlighet for at vi har mennesker i dette landet som risikerer sitt eget liv hver dag. Sitt liv, for vårt. Mennesker som tar på seg uniformen og bærer usynlige kapper vi andre ofte tar for gitt og som en selvfølge.

For hva hadde vel verden vært uten mennesker med usynlige kapper? Hva hadde lille Norge, på toppen av globusen, vært uten deg i den røde, blå, sorte, hvite, grønne uniformen? Hva hadde vi vært uten deg som hver dag dro hjemmefra, kanskje og i uvissheten av hva du skulle bruke de neste timene på. Om de timene kom til å forandre livet ditt, mitt eller noen andre sitt? 

Jeg tror vi hadde vært ganske fortapt uten deg. 

Vi falt ikke i grus i 2020. Og det er ikke på grunn av flaks, hell eller lykke. Det er på grunn av en beredskap, nødetater, bioingeniører og forskere som hver dag drar på jobb og redder verden litt etter litt. Selv om de kanskje ikke vil innrømme det selv.

Derfor ønsker jeg å dedikere dette til deg:
TAKK. 
 

Tusen.
Takk.

Forfatter

, , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.