Visste du at sommerrevy er en fast Sørlandstradisjon? Nei selvsagt ikke, denne tradisjonen har nemlig vært i dvale i 20 år. Frem til nå.

I Kristiansand er det stadige diskusjoner fordi mange mener det ikke skjer nok. Det har profesjonelle komikerne og underholderne valgt å gjøre noe med. Så mens de gamle kulturpampene klager, har de yngre kreftene nå tatt tilbake revytradisjonen med forestillinger 17.-20. juli på Teateret.

De ønsker å nå et bredt publikum. Derfor har forestillingen et lokalt preg, samtidig som den er aktuell for både fastboende og sommerturister. Sørlendingen settes under lupen og studeres med falkeblikk. For det som er fantastisk med dem, er kanskje også det mest frustrerende? Det blir politisk satire, sommeridyll og sparking oppover, alt ispedd humoristiske betraktninger. Og hva er vel mer sørlandsk enn stakittgjerder? Derfor kuttet de forrige uke ned 40 meter gjerde på Lund. Sånn er det når man er underbetalt underholder: man blir snekker og sponsorjeger og lotteriarrangør i tillegg.

Gruppen som står bak Sommerrevyen 2019 er en gjeng profesjonelle skuespillere, komikere, musikere, tekstforfattere og improvisatører med ulike teater-, revy, og musikkutdannelser. Flere har vunnet revypriser, og de siste årene har de gjort seg bemerket i Kristiansands underholdningsscener, både gjennom impro på Charlies, Kilden, Teateret og Håndverkeren, og standup.

Foto: Eva Haakonseth Lie

6. juni inviterer de alle til revy kick off og lotteri på Teateret med flotte premier. Ettersom Kristiansand er en vanskelig by å både få sponsorer og publikummere har de måttet finne andre løsninger for å tjene inn penger. Og hvem liker vel ikke et godt gammeldags lotteri? Heldigvis har flere bedrifter valgt å bidra her, så det blir ulike gavekort på middager, bowling, shuffleboard, teaterbilletter og selvsagt revybilletter m.m. Alle er velkomne til denne feiringen på Teateret!

De ønsker å nå et bredt publikum, og velger heller å ha billettpriser som er flere hundre kroner billigere enn det som er vanlig med slike revyer, for at dette skal favne flest mulig. Uten at dette skal gå ut over kvaliteten.

Foto: Øystein Lie

De ønsker at årets revy skal være starten på en fast tradisjon med sommerrevy i Kristiansand. Så mens de gamle klager og klager, så ta deg en tur til Teateret 17-20 juli, og få med deg årets happening. Så kan vi vise dem at det faktisk skjer mye i Kristiansand. De må bare komme seg ut av kontorene og dra ut der det faktisk skjer.

Medvirkende: Maria Lied, Marthe Wilhelmsen, Christer Wold Sundstøl, Johannes Blåsternes, Mathias Falch, Thomas Berendsen Lien, Steinar Jeffs, Guttorm Strande Syrrist, Petter Hallaråker, Trygve Tambs Lyche, Mirjam Storm

Tekst: Marthe Elden Wilhelmsen

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.