Kjøkkenheisen av Harold Pinter
(oversatt av Morten Wessel Krogstad)
Regi: Kjetil Kro Sørborg

Kort oppsummert er stykket «to menn i et rom». Idet publikum kommer inn i salen sitter de to skuespillerne allerede på scenen, i det som tydelig er et slags kjellerrom. Det er også her all handlingen foregår. Ben og Gus er leiemordere som venter på beskjed om neste oppdrag. Den ytre handlingen i stykket er kanskje ikke det viktigste, det interessante foregår på et helt annet nivå.

Noe av det første man legger merke til når forestillingen setter i gang er den litt merkelige, men gode dynamikken mellom karakterene. Både korte og lange blikk sier mye, og publikum ler av den rare stemningen som oppstår. De to karakterene er ikke bare helt motsatte, men også voldsomt usannsynlige leiemordere.

Dette er ikke den meste actionfylte forestillingen jeg har sett, men mindre kjedelig teater skal man lete lenge etter. Det er et veldig lett stykke å se og det er ikke stillestående. I løpet av stykket hørte jeg publikum både le og hoppe høyt i setene sine.

Ben spilles av André Lassemo og Gus av Jon Erik Myre. Noe av dialogen virker en smule unaturlig, i klassisk Pinter-stil, noe jeg ser for meg vil gjøre dette til en vanskelig skuespillerjobb. I denne noe urealistiske settingen gjør begge skuespillerne en troverdig og god jobb. Karakterene er dynamiske, noe som naturligvis blir veldig viktig i et stykke med kun to karakterer.

Det var noe merkelig behagelig over forestillingen, den var komfortabel å se på. Dette er nok et godt tegn på en god forestilling. Det varte kun 45 minutter, som i grunnen er perfekt for oss rastløse mennesker, det har de fleste av oss tid til å avse. Med det vil jeg anbefale alle å ta turen til teateret og kose seg med en liten, rar og humoristisk forestilling!

Kjøkkenheisen spilles på Teateret torsdag 27., fredag 28. og lørdag 29. januar, kl. 19:30 alle dager!

Tekst: Lina Maria Skullerud

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.