filmplakat

Manus og skuespillere: Helene L.Solberg og Nora G. Svalheim
Hvor: Teateret, Kristiansand
Når: Lørdag  25.09.2021
Regissør: Robin A. Eriksen
Produksjon: Kanon produksjon

Et teaterstykke fremført på en intimscene er kanskje ikke egnet for deg som hater når folk står litt for nære på butikken, snakker litt for høyt i telefonen, eller går inn for en klem – når du strekker ut hånda. MEN, er du derimot åpen for å nyte en klase med følelser og ærlighet innbakt i godt skuespill – da er teaterstykket; Kysset, noe for deg.

Lekent, sårt, intimt og vakkert er glosene som først faller inn etter å ha tilbrakt en god time på Teateret i Kristiansand. Til tross for en sulten lydmann med skrikende magesekk bak meg, klarer likevel Helene og Nora å holde fokuset mitt på scenen til enhver tid.

Tre trekasser, et laken, en haug av kjærlighet-på-pinner og et enkelt, men passende, lyd- og lysshow er tydeligvis nok til å skape en historie mange i dagens samfunn kan kjenne seg godt igjen i.

 

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Skuespillerne klarer å vekke både sinne, frustrasjon, håp, glede og lykkerus i en og samme seanse. Det er tydelig at manuset de har skrevet sammen er et hjertebarn som de tar godt hånd om, og fremfører likedan.

Selv om jeg selv er en kvinne på 25 år er det tydelig at det alderssprikende publikum kjenner på mange av de samme inntrykkene jeg sitter med, bekreftet i latter og gjennomgående fokus fra salen. Med andre ord er dette et stykke som fint kan treffe alle og enhver.

For deg som da synes det er litt småkjipt når noen pusher intimgrensene i butikkøen, snakker for høyt på bussen eller strekker seg etter en klem… Jeg tror kanskje du skal teste intimscenen like vel. For er du så heldig at du får sett “Kysset” eller annet skuespill i samme klasse – da har du jaggu opplevd noe ekstraordinært som jeg vedder på at du ikke ville vært foruten i etterkant.

Terningkast: 6

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. Kjempefin anmeldelse av et nydelig stykke. Jeg er helt enig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.