Skuespiller Ann Ingrid Fuglestveit
Hva: Teaterstykket Kirsebærhagen
Når: 26. februar - 26. mars
Hvor: Kilden teater og konserthus

Ann Ingrid Fuglestveit kommer fra en lærerfamilie og var innstilt på at hun selv en dag kom til å arbeide som lærer. I stedet endte hun opp som skuespiller ved Kilden teater og konserthus der hun nå forbereder seg til Anton Tsjekhovs klassiker; Kirsebærhagen. 

På Kilden er skuespillerne i full gang med å forberede stykket «Kirsebærhagen» av Anton Tsjekhov, som har premiere fredag 26. februar. Blant kjente fjes som Henrik Rafaelsen («Frikjent», «Mer eller mindre mann»), og Ulla Marie Broch («Linus i Svingen», «Hotel Cæsar»), dukker tidligere student ved UiA, Ann Ingrid Fuglestveit opp.  

Hun har tatt seg tid til å treffe Unikum for en prat, og kan opplyse at Tsjekhovs stykke også var pensum under utdanningen, men at det er lenge siden sist hun leste stykkene hans. 

– Jeg har aldri gjort et Tsjekhov-stykke før, eller lest noe (Tsjekhov) i etterkant av studiene, forteller hun. 

Fuglestveit forteller at det var mange karakterer og vanskelige navn på russisk når hun først måtte lese seg opp igjen på «Kirsebærhagen»Manuset var ifølge henne tungt og tidskrevende å lese seg igjennom, men heldigvis fremsto teksten langt enklere da leseprøven med de andre skuespillerne startet. 

– Når man hørte det ble karakterene mye mer tydelig, det var litt sprøtt når jeg nesten ikke klarte å lese igjennom det to ganger, sier hun muntert. 

I stykket spiller Fuglestveit rollen som stuepike Dunjasja. Karakteren er ifølge Fuglestveit en drømmene type med et ønske om å være en pen dame, og som har lett for å forelske seg mye og ofte.  

– Hun er en drømmer som sier det hun føler. Hun er nok en person som de andre tenker: «Åh, nå skal hun begynne å snakke igjen », forklarer Fuglestveit. 

 

Skulle egentlig jobbe som faglærer 

Fuglestveit forteller at hun er vokst opp i en lærerfamilie på Byremo, og at hun lenge så for seg at hun selv også skulle bli lærer. Hun fant ut at hun ville bli faglærer innen sang og drama, for å kunne lære bort noe hun selv oppriktig interesserte seg for.  

– Faglærerutdanning gjorde at jeg kunne jobbe på videregående, og nesten som regissør der. Så jeg tenkte det blir bra, sier Fuglestveit. 

Men til tross for at hun syntes det teoretiske var interessant, merket Fuglestveit at det var den praktiske biten, og det å stå på scenen, hun brant mest for. Ved siden av studiene tok hun på seg oppdrag, både amatørmessige og profesjonelle. Det tror hun er en viktig grunn til at hun nå er fast ansatt som skuespiller ved Kilden teater og konserthus.  

– Jeg var veldig aktiv ved siden av studiet. Jeg skapte hele tiden et kontaktnettverk, som bidro til at man fikk jobber og ble kjent med folkDet er ikke sikkert jeg hadde fått jobben på teateret om jeg bare satt på skolen og ikke bidro i lokalmiljøet, sier Fuglestveit. 

Denne utgaven av Unikum tar for seg tema «kjærlighet». Vil du si det er viktig å ha kjærlighet for den jobben man gjør? 

– Jeg er ufattelig glad jeg landet der jeg landet. Jeg er en sjel som liker å ha nye utfordringer. Jeg har kjærlighet for å møte nye mennesker og at hverdagen ikke er helt lik. Jeg har absolutt en forkjærlighet for dette kunstfaget, og tror ikke man kunne holdt på med det om man ikke hadde det. Nei, jeg elsker jobben min, jeg har virkelig fått drømmejobben, avslutter Fuglestveit. 

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.