På fredag slipper den tidligere UiA studenten Kill Ginger (22) sin debutsingel. Studietiden på UiA inspirerte ham til å satse på musikken.

KG (Kill Ginger, red.anm) har produsert musikk i åtte år, men det er først de siste tre årene han har begynt å eksperimentere. Østlendingen flyttet til Kristiansand i 2017 for å studere Elektronisk musikk på Universitetet i Agder. Med inspirasjon fra studiet, og artister som Karpe, Unge Ferrari og Cezinando, valgte KG å gå «all in» på å lage en sound og et uttrykk som han nå gleder seg til å dele med verden.

– Jeg er en veldig kreativ og rastløs person. Liker å ha noe å drive med hele tiden. En som ofte er helt stille men har tusen tanker og meninger oppi hodet på en gang. Hvis man skal gå mer i dybden på hvem jeg er, er det musikken min som klarer forklare det best.

– UiA ga meg det jeg trengte

Melodiske, emosjonelle og lekne beats, toppet med ekte og ærlige tekster er det som beskriver musikken best, heter det i Biografien om artistens nye sound.

– «Verden min er sinnssyk» handler om hvordan jeg oppfatter verden og livet rundt meg. Hvordan man i dag har så mange valg, der man står midt opp i det og ikke klarer bestemme seg. Noe jeg personlig føler mye på. Det skjer så mye rundt meg indirekte, at det blir et kaos. Hvem skal jeg stemme på? Skal jeg gå imot hva de mener? Skal jeg ta dette upopulære valget? Det kan høres ut som en litt politisk låt, men jeg har brukt dette som eksempler i låta for å sette ord på hva jeg egentlig mener.

Hva har du tatt med deg fra musikkstudiet på UiA?

– Jeg har tatt med meg masse kunnskap, og ikke minst tidligere studievenner som jeg fortsatt har kontakt med, og jobber sammen med den dag idag. Jeg vil si UiA ga meg det jeg trengte for å kunne gå hundre prosent inn for å satse på musikken.

Mangler miljø i Kristiansand

Urban sjangeren har fått godt fotfeste i byer som Oslo, Bergen og Stavanger, og har vokst seg stor blant det norske publikumet de siste årene. Den tidligere UiA-studenten mener det dog mangler et miljø for denne musikken i Kristiansand, og har som mål og visjon å kunne inspirere andre i nærmiljøet.

– Av min oppfatning er det ikke så mange som opererer i samme sjanger som meg her, så det hadde vært kult å fått denne sjangeren mer opp og frem. Kanskje til og med inspirerer andre unge artister til å gjøre det samme

Hvorfor har du valgt å bli i Kristiansand? 

– Etter at jeg droppet ut flyttet jeg til Oslo, og bodde der i et år. Det var ikke helt for meg. Jeg flyttet derfor tilbake og nå stortrives jeg. Kristiansand er en liten, men kjempe fin by som egentlig bare gir meg good vibes. Nå som jeg bor her ønsker jeg gå bringe mitt sound til denne byen og kickstarte mitt prosjekt.

Foto: Pressebilde

Basert på følelser og spontanitet

KG synes det å synge på norsk får frem akkurat den han vil si på en ekte og ærlig måte. Dagens musikk er mer enn noensinne basert på følelser og spontanitet. Utviklingen av teknologi har gjort at ideer kan gå fra en tanke til realitet i løpet av kort tid, heter det i artistens biografi.

– Jeg vil si at måten jeg bruker stemmen min på, er det som gjør mitt sound. Jeg bruker den til alt og manipulerer den iblant til det ugjenkjennelige, men til slutt en essensiell del av låta. En annen viktig del av mitt sound er at jeg verken rapper eller synger, men i kombinasjon med effekter gjør den om til en helt egen stil.

På spørsmål om hva som inspirerer østlendingen, svarer han mennesker som tør å gå utenfor boksen og satse på noe de ikke vet om vil gå. Det å stå imot frykten for å feile.

Debutlåten «verden min er sinnsyk» slippes imorgen, fredag 2 oktober.

 

Skrevet av: Vida Emilie Werner

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.