Kvelertak er i vinden om dagen. Det nye albumet «Meir» har blitt mottatt med rungende jubel. Mandag kveld tok bandet pusten fra publikum på Østsia.

POPULÆRE: Kvelertak hadde et godt grep om publikum på Østsia i går kveld. (Foto: Inga Butrucuka)

 

Mennesker i alle aldre og kroppsfasonger står tett i tett foran scenen på Østsia. Lange, svette og stort sett mannlig hårmanker kastes frem og tilbake, testosteron og øl flyter om hverandre. Kvelertak har balletak på publikum, musikken er som balsam og piggtråd i ørene på en gang. Vokalist Erlend Hjelvik tramper rundt på scenen som en rabiat hærfører, før han stagediver ut i salen og forsvinner i mengden. På scenen danner de tre gitarene en mur av lyd. Salen er tjåka full av fans, rommet eksploderer i en skjønn forening av aggresjon og pur glede.

«Me e Kvelertak – dokk e publikum, 1-2-3-4!»

Superlativene florerer og høye terningkast er normen når musikkbransjen i inn- og utland i disse dager evaluerer Kvelertaks nye album, «Meir». Rogalands-gjengen ble hyllet for det selvtitulerte debutalbumet i 2010, og er nå på turné for å promotere oppfølgeren. Bandet har reist Norge rundt den siste tiden, og snart står USA og Canada for tur. Albumet topper VG-lista, publikum strømmer til og konsertene er like bejublede som plata. Det er lett å skjønne hvorfor. Kvelertak er det nærmeste man kommer floskelen «noe for seg selv». Bandet blander rock, metal, punk, pop, ja hva som helst, så lenge det låter fett, som de selv sier det. Musikken slår hardt og treffer bredt. Publikum på Østsia var variert, men når Kvelertak satte i gang var det umulig å ikke bli imponert.

Ellevill avslutning

Med seg til Kristiansand hadde Kvertak kameratene i Purified In Blood og svenskene i Truckfighters. De to bandene gjorde en solid jobb med å varme opp publikum, men det var ingen tvil om at det var Kvelertak folk hadde kommet for å se.

Kvelertaks opptreden bestod av en blanding av låter fra første og andre album. Bandet åpnet med eldre slagere som «Ulvetid», «Fossegrim» og allsangfavoritten «Mjød», før nye låter som «Spring fra livet» og «Bruane Brenn» ble spilt. Mot slutten kom låta «Kvelertak» fra det siste albumet, nærmest som en velfortjent hyllest til bandets energi og egenart. Konserten kulminerte i ellevilt pandemonium, da Hjelvik kastet seg ut i folkemengden, gikk ned med hodet først og ble borte i mosh-piten. Opp på scenen kom Christoffer Trædal fra Honningbarna, som umiddelbart fant seg til rette med en gitarsolo. Etter hvert kom enda en fan opp og overtok en gitar, mens gitarist Maciek Ofstad også hoppet ut i fanskaren. Til slutt døde musikken ut, omtrent som på enhver god fest som dessverre må avsluttes. Sist Kvelertak var i Kristiansand endte de opp på korps-nachspiel på Stiften. Man skal ikke se bort i fra at historien gjentok seg. En fantastisk fest var det uansett!

I den kommende papirutgaven kan du lese et intervju med gutta i Kvelertak!

Tekst: Vegard Terøy – red@unikumnett.no

Foto: Inga Butrucuka – red@unikumnett.no

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.