Turboneger viste musikalsk kvalitet på Kick scene for en drøy uke siden.

SOM FORVENTET: Turboneger leverte varene på Kick scene den 7. mars. (Foto: Thomas Hegna)

Mange av medlemmene i gruppens lokale fanklubber, «Turbojugend» var bekymret når det viste seg at «Hank von Helvete» ikke lenger skulle være bandets frontmann og vokalist til fordel for et roligere liv (som senere viste seg å inkludere en jobb som dommer i «Idol» og en rolle som ivrig
forkjemper av scientologi-kirken i Norge).

En stund etter den dramatiske nyheten trådte bandet frem fra mørket med en ny og «forfrisket» lineup, blant annet Tommy Manboy (fra Serena Maneesh og Silver) på trommer med over ti års erfaring fra deathpunk-scenen som Turbonegers tromme- og gitartekniker, og selveste Tony Sylvester (tidligere frontmann i The Dukes of Nothing) som ny vokalist.

Bandets besetning per i dag er: Thomas Seltzer aka “Happy-Tom” på bass, Knut “Euroboy” Schreiner på lead gitar, Rune “Rune Rebellion” Grønn på rytmegitar, Tommy “Manboy” Akerholdt på trommer, og Tony Sylvester aka “The Duke of Nothing” på vokal og perkusjon.

På Kick Scene i Kristiansand 7.mars møtte mange av tilskuerne opp i «Turbojugend-uniformer»; sort jakke med fanklubbens logo, samt den hvite marinelue (lik den som brukes on-stage av Happy-Tom).

Først ut på scenen var Ålesundsbandet «Blodig Alvor». Det norskspråklige punkbandetbandet viste masse energi på scenen (til tross for lite publikum) og fremførte låter som «Start en Revolusjon» og «Blodig Alvor».

Neste oppvarmingsband var det veletablerte rockebandet Oslo Ess, som har etablert seg sterkt i norsk radio det siste året med låter som «Fritt Fram» og «Bislett Stadion». Når det endelig var på tide med kveldens høydepunkt (etter en svært forsinket ankomst i ekte rockestjerne-stil) var Kick fullt av utålmodige fans.

Med publikum fanget fra første sekund spilte deathpunk-bandet både kjente klassikere (som blant andre «City of Satan» og «Wasted Again»), og sin nye singel «You give me worms» fra sitt nyeste album «Sexual Harassment» som ble lansert juni 2012. Den store samlingen tilskuere viste tydelig at de satte pris på både den nye besetningen og det nye materialet.

Turbonegers tilbakekomst til scenen var en svært velkommen nyhet for alle med en sans for rock, og det er tydelig at bandet er i gang med ny giv. Vokalist Tony Sylvester og bassist Thomas Seltzer har en herlig, spøkefull og ubekymret tone på scenen. Bandets «personlighet» skinte klart gjennom til publikum, som viste sitt engasjement tydelig gjennom konstant bevegelse og allsang på nesten
samtlige låter.

Alt i alt viser Turboneger at deres rykte som fantastisk live-band er svært velfortjent, og undertegnede gleder seg til neste mulighet til å oppleve deathpunk-bandet live.

Terningkast: 6

  • Hva: konsert med Turboneger
  • Hvor: Kick Scene
  • Når: 7. mars

Tekst: Dag Haugland – red@unikumnett.no

Foto: Thomas Hegna – thomas.hegna@unikumnett.no

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.