UiA har gått inn for et budsjett på 3,5 millioner norske kroner for å markere jubileumet. På 10 korte år som universitet har UiA vokst i både fysisk størrelse og i antall studenter, ansatte og emner.

Nå er universitetet i full gang med å svi av 3,5 millioner kroner på feiringen.

– Med 13 000 studenter hvor alle skal få delta, vil det koste penger. Det er ikke akkurat vanskelig å bruke penger, sier prosjektleder for 10 års-jubileumet, Gerd Reidun Helmikstøl.

Flere arrangører

Det er både store og små arrangementer som er planlagt. Alle fakultetene har fått 100.000 kroner hver. STA har også fått samme sum.

– Vi er ikke der at vi skal planlegge alt alene. Det er gøy å se hva andre kan få til, sier hun.

Treffpunkt TekReal  som fant sted 5. september er et av arrangementene som fakultetet for teknologi og realfag arrangerer, hvor de inviterte samarbeidspartnere for å presentere alle deres studier.

UiA har slått til med en jubileumslåt, skrevet av Pål Rake, som også er tidligere student ved UiA. Ifølge Helmikstøl ble det brukt mer penger på låten enn det de hadde tenkt. Flere musikere og større produksjon ga dem flere utgifter enn tiltenkt.

– Men det var verdt det, sier Helmikstøl.

Det vil også komme en film om historien til UiA sine 10 år som universitet. I tillegg til at det kommer et jubileumsmagasin i Fædrelandsvennen og det vil være en annonsekampanje.

Noe av det som er planlagt er:

Arendalsuka var i uke 33. Her hadde de 14-15  faglige arrangementer. Her var det masse engasjerte folk i telt og på stands. ”Her gikk det fort 300-350 000 kroner”, sier Helmikstøl.

Påspandert frokost

23. september arrangeres UiA-løpet i samarbeid med STA og KSI, hvor det også vil holdes barneløp. I år løpes det i inntekt til TV-aksjonen som går til UNICEFs arbeid. Samme dagen vil det bli Forskningstorv i byen med musikk fra ulike studentgrupper.

Festforestillingen tar sted 8. november hvor alle studenter som har hatt eller har et verv er invitert. Programmet er foreløpig hemmelig og Helmikstøl forteller at det vil bli noen overraskelser.

Men det er mer:

– Det er så mye! Det skjer noe hele tiden. Det kunne vært en egen jobb å holde orden på det som blir arrangert, men det går jo ikke, sier prosjektleder Helmikstøl.

Selve jubileumsdagen fant var 1. september. Som mange studenter fikk med seg, var det gratis frokost i kantina og påfølgende kø langt ut i Vrimlehallen og Gata.

Jubileumskomiteen understreker overfor Unikum at de bruker pengene fornuftig og ser på alle utgifter med et kritisk blikk. En viktig del av feiringen er at de ønsker å synliggjøre UiA for omverden.

Tekst: Aida Mahmody
Foto: STA

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.