Synlighet på sosiale medier er tipp topp, men når blir det nok? UiA Karriere, UiA Alumni, UiA Utveksling, UiA Nyskaping, UiA Ditt og UiA Datt. Det blir rett og slett for mye! Det vi trenger er UiAlt, en smeltedigel for all things UiA.

Årsaken til dette ønsket kommer ikke av forakt for UiA sine utvidede ressurser. Tvert imot, synes jeg alle disse tilbudene er fantastiske. Problemet mitt ligger i bunn og grunn i at disse sidene ikke når ut bra nok. Det er ikke nødvendigvis deres feil, men kanskje konsekvensen av en for spredt tilstedeværelse. Utvekslingssiden har 1309 følgere på Instagram, Alumnisiden har 271, Karrieresiden har 1229 og Nyskapning har 1341. Disse ressursene fortjener synlighet, så hvorfor får de ikke plass på UiA sine hovedkanaler? Der er det tross alt god plass.

Siden nyttår er det lagt ut ganske få Instagram-innlegg på hovedsiden. I bioen til UiA står det at «Du kommer til å stortrives som UiA-student! Her kan du se hvorfor». I forhold til dette, så fungerer jo kanalbruken veldig godt. En dag i livet-, intervju- og informasjonsvideoer er noen av de mange sjangerne man kan finne om man blar nedover. Informasjonsvideoene er interessante i den forstand, da de ikke nøyaktig reflekterer det som står i bioen.

I den ene kan man finne tips på hvordan man kan få stipendet fra Lånekassen om man enda ikke har fått det, mens i en annen kan man finne flyttetips for kommende studenter. Hvorfor kan ikke mer studentinfo synliggjøres på kanalen? Selv om det antageligvis er en overordnet strategi for hvorfor UiA sin Instagram ser ut som den gjør, så spiller min visjon av UiAlt rett inn i UiA sin visjon for Universitetet.

«UiA vil være et åpent og inkluderende universitet, preget av samarbeidskultur». Et tiltak for å møte dette i kommunikasjonsforstand er jo akkurat det å samle alle delkanalene inn under en, i et samarbeid med felles mål om å forbedre studenthverdagen. Visjonen fortsetter med «Kunnskap samskapes når ansatte, studenter og omgivelsene utfordrer hverandre», og derfor er det innenfor rammene at jeg nå utfordrer UiA.

Det føles egentlig veldig rart å være talsmann for mer spam på innhold, men det er den situasjonen jeg finner meg selv i. Du kan kalle meg en UiAlliert. Selvfølgelig er det også gøy å se studenter tippe hvilket studieløp andre studenter går basert på utseendet, og om studentene har rizz eller ikke. Jeg er så uendelig takknemlig for at jeg ikke var på campus den dagen for å bli spurt. Det smerter meg å innrømme at mitt sjekketriks måtte vært dette: «Er du et Universitet? Fordi du er UiAttraktiv». Ingen kommentar.

Nå er det veldig liten sjanse for at UiA tar denne kritikken til seg. Hvorfor skulle de? For nå får vi bare følge en milliard forskjellige kontoer, selv om det er litt UiA Dritt.

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.