25., 26. og 27. mars løfter Amnestystudentene Kristiansand UiA opp på linje med landets store universiteter ved å arrangere Sørlandets aller første Menneskerettighetsuke.

Et universitet i Norge. En kunnskapsinstitusjon fylt til randen med engasjerte og lærevillige unge mennesker som lengter etter å få utvidet sine horisonter og satt sine spor på jordkloden. Et fritt og liberalt klima der ord er makt og inspirasjon som spres og smitter. Det er dette bakteppet Amnestystudentene Kristiansand håper Universitetet i Agder vil danne når vi 25., 26. og 27. mars arrangerer Menneskerettighetsuka 2014. Dette blir UiAs, ja hele Sørlandets, første menneskerettighetsuke.

Menneskerettighetsukene er velkjente og godt etablerte fenomen ved flere av landets eldre universiteter, med UiO og UiB i spissen, der Amnesty-studentforeninger er vertskap for flere dager med bevisstgjøring av menneskerettigheter. Temaene varierer, men det er alltid like spennende og imponerende å se hvilke foredragsholdere som møter opp og hvilket engasjement for menneskerettigheter som skapes. Med rundt 11 000 studenter mener Amnestystudentene Kristiansand at det er på høy tid at UiA hiver seg på den gode trenden og oppretter sin egen menneskerettighetsuke. Og det er akkurat det vi gjør i mars.

Siden høsten 2013 har planleggingen vært i full sving, og det splitter nye styret har hatt hendene fulle med en rekke forskjellige oppgaver. Til tross for at alle er studenter på heltid, har vi lært oss å organisere økonomi, planlegge program, arrangere rom, designe plakater, og – ikke minst – kontakte ettertraktede foredragsholdere for å få dem med på laget. Menneskerettighetsuka er et initiativ som fenger allerede før arrangementet har startet – grunnet begrenset budsjett har foredragsholderne sagt ja til å delta uten betaling. De stiller sin tid og kunnskap til rådighet for den gode saken, og det er vårt håp at også studentene ved UiA vil sette av litt tid for å øke sin kunnskap om menneskerettighetene vi alle er så avhengige av.

Menneskerettighetsuka kommer til å vare fra tirsdag 25. mars til torsdag 27. mars. På dagtid vil Amnestystudentene sitte på stand i Vrimlehallen for å spre ordet om arrangementet og bidra til stemningen, mens det på ettermiddagen – fra kl. 17.00 og utover – er duket for tematiserte foredrag. John Peder Egenæs, lederen for Amnesty Norge, stiller som første foredragsholder på UiAs aller første menneskerettighetsuke på tirsdag 25. mars, mens det på onsdagens program er hele to foredragsholdere – Cecilie Dahle fra UDI og advokaten Aina Heldal Bøe – som vil gi flersidige innblikk i norsk asylpolitikk. Det hele avsluttes på torsdag 27. mars med en temadag om ytringsfrihet. Her åpner lederen for PEN Norge, Carl Morten Iversen med et foredrag, mens Gerald Folkvord skal arrangere case-arbeid der deltakerne får sette egne ord på menneskerettigheter.

«Menneskerettighetsuka er et initiativ som fenger allerede før arrangementet har startet – foredragsholderne har sagt ja til å delta uten betaling.»

Amnestystudentene Kristiansand er stolte over å kunne invitere studenter og alle som vil til å delta på Menneskerettighetsuka 2014 – arrangementet er selvfølgelig gratis og åpent for alle. Vi blir å finne på standen vår i Vrimlehallen hver dag, og foredragene holdes på rom B2-003 kl. 17.00. Ta med deg engasjement, meninger og en venn eller tre, og vel møtt!

Tekst: Ingrid Dammen Vindenes for Amnestystudentene – red@unikumnett.no

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.