Onsdag 7. september ble UiA-løpet avviklet på campus Kristiansand i regi av linjeforeningen Trisalus. Trisalus er linjeforeningen til fakultetet for Helse og idrettsvitenskap i Kristiansand. Etter noen års pause, ble initiativet tatt opp igjen, og det ble tidenes hendelse. 255 deltok i veldedighetsløpet. Årets organisasjon var «Leger uten grenser», og de klarte å samle inn 43 000 kroner! 

«Leger uten grenser» er en nøytral og uavhengig veldedighetsorganisasjon som bistår der det trengs mest. De har holdt på i mange år, og bistår med helsehjelp i krig og konfliktsoner, til områder rammet av naturkatastrofer, og til mennesker i flukt, blant annet. Alle pengene fra UiA-løpet doneres til «Leger uten grenser».  

Foto: Daniel Lillebo og Isak Fagermo

Økonomiansvarlig Kristoffer Fuglerud Ask, som også var arrangementsansvarlig for løpet, ser på dagen som en stor suksess. Til tross for liten planleggingstid så gikk det over alle forventninger. Med et helt nytt styre i linjeforeningen har de hatt bratt læringskurve siden studiestart. 

Kristoffer Fuglerud Ask // Foto: Caroline Bergan

– Jeg er veldig fornøyd med løpet! Det gikk over all forventning, med tanke på at vi ikke hadde erfaring med å arrangere løp fra tidligere. Vi har fått god hjelp og støtte fra blant annet Kristiansand Løpeklubb og frivillige.  

Det var god stemning før løpet med oppvarming i regi av Spicheren. Trisalus hadde jobbet hardt med å få med gode samarbeidspartnere. De kunne stille med mange gode tilbud til de deltakende løperne, fra blant annet Mizuno, Sommerløpet 2023 og Kristiansand Løpeklubb. I tillegg hadde de inkludert flere fagområder fra UiA. Ernæringsstudentene stilte med sunne matalternativer, kommunikasjon stilte med mediedekning og sykepleierstudenter som førstehjelpsteam.  

 

Trisalus 

Linjeforeningen har jobbet hardt siden sommeren med å få på plass et godt program for høstsemesteret. Det nye styret har store ambisjoner, og ønsker å løfte foreningen til nye høyder. 

Sofie Berg Lea // Foto: Caroline Bergan

 – Alle i styret er motiverte for å legge inn den innsatsen som trengs og vår prioritering er å gjøre oss enda mer synlige for alle innenfor idrett, ernæring, folkehelse og friluftsliv, forteller Sofie Berg Lea, styreleder i Trisalus.  

Videre utdyper hun om motivasjonen bak å bygge opp foreningen. Hun holder ikke skjul på at ambisjonene er store.  

– Vi kom inn i Trisalus med et mye større engasjement enn vi har sett tidligere. Vi ønsker å jobbe hardt i år for å gjøre denne linjeforeningen til en av de store både innenfor for faglig og sosialt samvær, fortsetter Lea. 

 

Kristiansand, en studentby som består av hovedsakelig lokale studenter, har hatt problemer med å holde studentmiljøene levende. Vi har sett flere linje- og studentforeninger måtte legge ned på grunn av for lavt engasjement. Dette ønsker Sofie Berg Lea å gjøre noe med.  

– Et av målene er å gi et varierende tilbud av arrangementer og plattformer hvor man kan møtes på tvers av studiene som vil gi en enda bedre opplevelse av studiehverdagen til våre medlemmer ved UiA! 

Hun har selv flyttet til Kristiansand, og føler mangelen av et yrende studentliv. I fjor tok hun breddeår i Trondheim på NTNU og sitter igjen med mange erfaringer derfra. NTNU er kjent for sterke linjeforeninger, og Lea mener vi har mye å lære derfra.  

Foto: Daniel Lillebo og Isak Fagermo

– Jeg har tidligere erfaring fra å sitte i linjeforening i Trondheim som er kjent for sin studentfrivillighet og ville ta med denne «kulturen» tilbake. Jeg har vært vitne til hvor vanvittig mye som kan bli gjort av en gjeng motiverte og villige studenter. 

Hun avslutter med å fortelle hvor viktig det er å engasjere seg. Ved å sitte i et frivillig verv har man muligheten til å bidra til studentmiljøet, samt se hvor mye det betyr for studentene.  

Da blir alt arbeidet verdt det!  

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.