UiA-løpet samlet løpsvillige sørlendinger til felles innsats for et veldedig formål. Arrangementet resulterte i et bidrag på over hundre tusen kroner til TV-aksjonen.

UiA-løpet bidro med solid støtte til TV-aksjonen. Foto: Mari Thoresen Tendeland.

Lørdag 22. september gikk UiA-løpet av stabelen for første gang. Løpet ble arrangert til inntekt for NRKs TV-aksjonen, som i år avholdes 21. oktober. Årets aksjon skal støtte Amnestyprosjektet ”Stå opp mot urett”, der formålet er å avdekke og stanse brudd på
menneskerettighetene. I spissen for UiA-løpet stod Kristiansand Studentidrettslag, og Cecilie Jensen, PR- og prosjektansvarlig, sier at de anser studenter som en viktig bidragskilde til aksjonen.

Les også:Vi er veldig fornøyde med oppslutningen

Ideen bak løpet var å skape et mer studenttilpasset konsept.
– Det startet med at Kristiansand Studentidrettslag var med og bidro da Spicheren Treningssenter i fjor kjørte en Spinn for livet-kampanje på vegne av TV-aksjonen. Vår oppgave var da å være informasjonskanal ut til studentene. Dette inspirerte oss til å bidra mer, og ta det hele til et nytt nivå. Jensen forteller at KSI så potensialet i fjorårets arrangement, men at det kunne være mer å hente på å legge konseptet til rette for studenter. – Det er en kjent myte at vi studenter er fattige. Få bøssebærere hadde møtt opp i en studentby, men dersom studentene føler at de får noe igjen for å støtte med 100 kroner, vil flere være med å bidra, sier Jensen.

Omfattende arrangement
UiA-løpet var et resultat av hardt arbeid og godt samarbeid. Mye skal falle på plass når en så stor begivenhet finner sted. KSI var pådrivere, men fikk god hjelp av andre organisasjoner. – KSI hadde i år hovedansvaret for løpet, men vi er bare tre studenter som aktivt har jobbet med arrangementet siden i vår. Amnesty og TV-aksjonen har vært svært positive og hjelpsomme i prosessen, og vi har også fått gode sponsoravtaler med bedrifter, samt god teknisk hjelp av Bedriftsidretten.

Dette la et godt grunnlag for at vi kunne sette i gang med denne aksjonen, sier Jensen. Fylkesleder for TV-aksjonen i Aust- og Vest-Agder, Anita Mørland, kan ikke fullrose arrangørene nok. Hun var et eneste stort smil gjennom hele dagen, og beskriver det veldedige initiativet som stort.
– Det er helt fantastisk. Disse ildsjelene fortjener all skryt de kan få, sier Mørland begeistret.

Noe for enhver smak
UiA-løpet var ikke bare forbeholdt de med løpetights og pulsklokke. Programmet strakk seg fra morgen til kveld, med begivenheter for både store og små. Blant annet ble det avholdt et eget løp for de minste, som etterpå kunne nyte godt av pølser, is og brus i solskinnet på plenen ved universitetet. Terrengløypa for de voksne gikk fra campus, via Jegersberg og tilbake til plenen. Omtrent 850 personer gjennomførte den 4,4 kilometer lange turen i løpet av dagen. Tre hundre av disse stilte på startstreken og kjempet om seieren i hovedløpet. Til slutt var det en fornøyd Kristian Tjørnhom som trakk det lengste strået. Han kom inn som suveren vinner på tida 13.45.

– Det gikk bra. Fine forhold og god løype, kommenterer vinneren til Unikum. Etter løpet var det duket for et akrobatisk show med KSI Topaz Cheerleading, før det ble utdelt premier på scenen. Slitne deltakere kunne lene seg tilbake med bananer og vann, mens Rebekka B. Mæland avsluttet seansen med en fengende konsert. Ikke dermed sagt at arrangementet var over. Studentene kunne ta ut de siste kreftene på Kilden, hvor Postgirobygget spilte opp til dans og allsang. Siste del av løpet fant sted i Kvadraturens fuktige lysløype, hvor de mest utholdende fikk utløp for energien i en etterfest på Kick Nattklubb.

Fantastisk bidrag
Arrangørene selv var naturligvis svært fornøyde med dagen. Inkludert konserten samlet studentene inn utrolige 100.600 kroner.
– Vi er kjempestolte og utrolig fornøyde. Dagen gikk over alle forventninger, og vi følte at folk koste seg. Vi var heldige med været og oppmøtet, sier en fornøyd Cecilie Jensen dagen derpå. Lederen for løpet, Harutjun Mesrobian, uttalte fra scenen at målet er å gjøre løpet til en tradisjon. Han skrøt av studentmiljøet i Kristiansand, og fremhevet betydningen av å støtte et
veldedig formål.

– UiA-løpet er mer enn et løp, sa Mesrobian til applaus fra de fremmøtte på plenen. Den uttalelsen er det vanskelig å arrestere ham på. Bidraget på over hundre tusen kroner er bevis nok på at løpet var en kjempesuksess.

For resultater, les oktobernummerets papirutgave.

 

 Tekst: Vegard Terøy – red@unikumnett.no

Foto: Mari Thoresen Tendeland – red@unikumnett.no

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.