Datoen for årets UiA-Løpet er satt og vil gå av stabelen 1. september. UiA-Løpet er et veledighetsløp der alle pengene som blir samlet går til årets TV-aksjon og dermed Redd Barna. Løpet er satt sammen av linjeforeningen Trisalus som tilhører fakultetet for Helse og idrettsvitenskap. I fjor var det cirka 300 stykker som deltok og det ble samlet inn rundt 40 000kr. Vi snakket med lederen av arrangementet, Kristoffer Fuglerud Ask, om hans ambisjoner for årets løp:

– Planen i år er å prøve å gjøre det større, og målet er å prøve å nå opp til cirka 1000 deltakere og samle inn mer enn i fjor! Vi håper også det kommer flere folk for å se på og at UiA-Løpet vokser.

Foto: Caroline Bergan

For å nå disse målene har styret for løpet inkludert flere ting i år som ikke var med i fjor. Noe nytt i år er at det er satt opp forskjellige løp: Et barneløp, en stafett og til slutt det offisielle UiA-Løpet. Barneløpet vil være gratis, og foregå utenfor plenen på UiA. Ask håper det kommer et stort publikum i og med at løpene går når mange studenter har ledig tid fra forelesninger. Stafetten vil være akkurat samme løype som UiA-Løpet, som deles i 4 deler. Man kan melde på et lag mellom 2-4 personer som kan løpe en til to etapper hver. Til sist er det UiA-Løpet som vil være en 4km løype rundt universitetets områder med hovedsakelig asfalt og grus. Tidligere har det vært mere terrengløp, men som Ask understreker:

– Det skal være lavterskel og mulig å fullføre av alle. Du skal ikke måtte blodtrene for å kunne delta. Det skal være fokus på folkehelse og idrettsglede, heller en konkurranse.

For å underbygge dette, er det ikke bare premie for de som er raskest, men det er også oppmuntret til å kle seg ut til løpet. Det vil være premie for «Beste Kostyme» og Ask lover at det blir mulig å vinne andre premier i tillegg.

Dagen vil også avsluttes med et afterparty på studenthuset BARE. Hva det vil innebære kan ikke Ask si akkurat nå bortsett fra at det vil komme artister, men understreker at det bare er å glede seg.

Det koster 100,- kroner å delta der inntektene vil gå direkte til TV-aksjonen. Påmeldingsfristen er 31. august, men det vil også være mulighet til å melde seg på på selve dagen, men det vil da være dyrere enn å melde seg på i forkant. Om man bare ønsker å delta på afterparty vil dette også koste, og Ask sier at det vil være billigere å heller melde seg på og delta i løpet enn å bare komme til afterparty.

Foto: Brage Lillebo

I forkant av løpet, etter man har meldt seg på, vil man kunne få et treningsprogram for å bedre formen til de som ønsker, og det vil bli satt opp egne treningstimer på Spicheren rettet mot løpet. Om det vil koste for dem som ikke har medlemskap på Spicheren kan ikke Ask svare på akkurat nå, men oppmuntrer til å følge med på nettsiden og sosiale medier hvor de vil legge ut informasjonen fortløpende. Det vil også være gratis oppvarmning på plenen for både dem som deltar på løpet, men også alle andre som enten er tilskuer eller bare synes det ser gøy ut. Om man ikke ønsker å løpe så oppmuntrer Ask folk til å melde seg som frivillig:

– Vi trenger folk i kiosken, til å dele ut startnummer og løypevakter. Det vil være godtgjørelse for dem som er med som frivillige, da mat og andre ting dere kan se på våre nettsider.

Om du enda ikke er solgt har Ask en siste oppmuntring:

– Dette er for en god sak. Du kan ta det som en treningsøkt eller noe sosialt å ta med venner på med stafetten. Det var god stemning i fjor når vi gjennomførte det og satser på det samme i år.

Man kan melde seg på via deres nettsider www.uialopet.no eller scanne QR-koden. Om man har videre spørsmål kan man kontakte løpsleder på telefon, +47 45466805, eller så vil man finne dem på stand i forkant av løpet hvor man også kan snakke med dem.

Foto: Brage Lillebo

Forfatter

, , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.