I oktober møtte Unikum en spent Sunniva Høiåsen Frigstad (20), finalist til årets Miss Norway-finale. Nå har hun vunnet og skal videre til Miss Universe.

– Det føles absolutt helt fantastisk! Jeg har jobbet for dette i over ett år og jeg kan endelig ta i bruk tittelen jeg alltid har ventet på, sier hun til Unikum i et intervju. 

Frigstad har hatt en drøm om å delta på Miss Norway siden hun var liten, og ikke uten grunn. Frigstads tante vant Miss World Norway i 1997. 

Helt siden jeg var liten har jeg blitt fascinert av bilder, historier, kjoler, sashen og mer. Derfor har det alltid vært en drøm å få være med på prinsesse-eventyret. Hun har vært min rollemodell til å velge å delta i konkurransen. 

Miss Norway er en årlig skjønnhetskonkurranse. Deltakerne skal utføre oppgaver for å oppnå poeng. Avgjørelsen på hvem som finner i finalen skjer gjennom sms-stemmer, dommerpanel og aktivitetspoeng. Vinneren representerer så Norge i den internasjonale Miss Universe-konkurransen Den eneste norske kvinnen som har vunnet Miss Universe er Mona Grudt fra Trondheim i 1990, det opplyser Fædrelandsvennen om.

Foto: Joe Urrutia

Hvordan opplevde du Miss Norway-finalen? 

– Meg og min familie reiste inn til Oslo fredag. Vi møtte alle opp for å forberede oss, gå gjennom programmet og catwalken. Etter litt avslappende tid begynte folk å komme og vi måtte gjøre oss klare. Jeg var ganske nervøs, men det var vel egentlig de fleste.  

Frigstad som til vanlig er studerer bachelor i markedsføring og ledelse på handelshøyskolen UiA, har brukt året opp mot finalen til å sanke aktivitetspoeng. Hun kan fortelle at hun var redd for å forvente noe i tilfelle seieren uteble. 

– Jeg har slått rekorden i alle tre aktiviteter med ni sponsorer, 26 veldedige aktiviteter og over 45 presseoppslag på ett år. Jeg har gått all in for å vinne, men jeg forventet ingenting. Jeg ønsket ikke å bli såret.  

I etterkant av finalen har livet gått tilbake til normalen. Med eksamensperioden på vei opp, har Frigstad nok å gjøre frem til juleferien. 

– Jeg hadde faktisk fremføring mandagen etter at finalen hadde vært, så jeg fikk ikke øvd så veldig mye, men det gikk overraskende bra. Nå er jeg i gang med eksamensøving da jeg har fire eksamener før jeg tar juleferie. 

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.