21. september gikk NM i teatersport av stabelen på Lillehammer. Den noe ferske improteatergruppa Bare Flaks som består av UiA-studenter, presterte sterkt og stakk av med seieren.

Bare Flaks-guttene på sin vante arbeidsplass Charlies. (Foto: Thomas Behrendsen Lien)
Bare Flaks-guttene på sin vante arbeidsplass Charlies. Fra venstre Fredrik Jakobsen, Thomas Askeland Svendsen, Christer Wold Sundstøl, Yngvar Nielsen Skuland og Thomas Berendsen Lien

 

Bare Flaks opptrer på Charlies Bar i Kristiansand hver søndag kveld. Med bare 26 forestillinger på baken, var det ganske uventet for gruppen at de tok gullet hjem, og dermed ble navnet kanskje enda mer passende enn først tiltenkt.

– Vi måtte jo bare ha et navn, så det ble «Bare flaks» – seriøst tullete, som på en måte en underskrift, sier Yngvar Skuland, en av de ferske norgesmesterne.

Den seriøse, men tullete gruppen består av de fem medlemmene Thomas Behrendsen Lien, Fredrik Jakobsen, Thomas Askeland Svendsen, Christer Wold Sundstøl og Yngvar Nielsen Skuland. Behrendsen Lien fungerer som en «host/lagkaptein» forteller Yngvar Skuland.

Ble fort populære

Inspirert av “Whose line is it anyway?”, et gammelt radio- og tv-program om improvisasjon, begynte kjernen i gruppa å øve i teatersalen på UiA, forteller Skuland.

– Vi prøvde ut nye øvelser som hadde mye med Keith Johnson å gjøre, som er en stor far innen improvisasjon. Men da var vi ikke på en måte en gruppe, da sa vi på en måte at vi er en gjeng som har lyst til å drive med improvisert teater. Hvis folk vil være med, så bare bli med. Hvis vi er heldig, så kanskje vi kan få lov til å spille et sted til og med. Til slutt ble vi en gruppe på fem stykker.

Men gruppen ble fort sultne på å opptre for et publikum og tok kontakt med puben Charlies forteller han videre.

– Ja, okei, det hadde vært gøy å spille, tenkte vi. Så etter hvert snakka vi med Hilde Robstad på Charlies. Det hadde vært kjempegøy ble vi enige om.

Nå fyller de Charlies hver søndag kveld og kan skryte av en NM-tittel på skuldrene.

 Uventet seier

Etter å ha vunnet Sørlandsmesterskapet i juni i år kvalifiserte guttene seg til NM.

– Fokuset i teatersport er i utgangspunktet å lage det beste showet, ikke nødvendigvis konkurransen i seg selv, forklarer Skuland.

Han forklarer videre at det var en dramatisk finale som endte med uavgjort og dermed gikk til «sudden death». Her ble Skuland seierherren i en en-mot-en-duell hvor han tydeligvis ikke hadde helt jernkontroll.

– I den siste runden hadde jeg ikke fått med meg at rammene for scenen vår hadde blitt endret siden nest siste runde. Jeg var likevel heldig nok til at jeg ikke sa feil ord før han andre. Bare flaks der, altså!

Hele resultatlista kan man se her: http://www.natf.no/nm_teatersport/index.php?id=2

 

Tekst: Simon Olsen
Foto: Thomas Behrendsen Lien

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.