På lørdag var det aksjonsdag i Kristiansand. Over hundre studenter møtte opp for å hjelpe til å samle inn penger.

Innsamlingen var for å gi barn i Afghanistan en sjanse til å bli samfunnsaktører ved å gi dem skolegang.

Styreleder i Studentaksjonen Kristiansand, Silje Hansen Overvåg, forteller at det er rundt 15 stykker som arrangerer innsamlingen. Det er andre gangen det har blitt gjort på UiA, og gjengen bak har holdt på siden november i fjor.

– Det har vært veldig gøy, men vi hadde aldri klart det uten studentene. Dette har tatt mye tid, men vi er så takknemlige for at så mange er villig til å sette av hele lørdagen til å hjelpe, sier Silje

Thea Moen Soltredt og Silje Pedersen var to av mange studenter som gikk for studentaksjonen lørdag.

Rett før klokken elleve lørdag formiddag var det allerede lang kø i lobbyen på Hotel Norge, hvor studentene skulle hente utstyret de trengte til innsamlingen. Iført Studentaksjonens t-skjorte, bøsse og et kart var de klare for å gå sammen som gruppe og ringe på fra dør til dør. Unikum fulgte to sykepleierstudenter som gikk sammen, Thea Moen Soltredt og Silje Pedersen. De skulle samle inn penger på Lund, og med T-skjorten tredd over varme gensere var de klare til aksjon. Vi spurte hvorfor de valgte å bli med på innsamlingen.

– Dette er en flott måte å hjelpe dem som ikke har det så godt. Vi er så heldig at vi får gratis skolegang og støtte til høyere utdanning, så det er viktig å gi tilbake, forteller de to sykepleierstudentene.

Begge har akkurat flyttet til byen og er ikke helt sikkert på hvor de skal, men det stopper ikke dem. Mens de tusler i retning mot Lund, tar de opp Google Maps og er raskt klare med ruten sin. Ti minutter etter de har fått bøssene sine ringer de åp første dør. Her går det unna.

I ettertid fikk Unikum vite at det ble samlet inn 96 222 kr av over hundre bøssebærere, og alle pengene går til Kirkens Nødhjelp som skal videreføre pengene til Faryab, Afghanistan, og hjelpe barn med lese- og skriveopplæring.

Tekst: Mia Wright
Foto: Elisabeth Rafshol

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.