Tennis-5B8A0311-680
Foto: Thomas Hegna

Tradisjonen med vinner fra UiA ble ivaretatt, men den gamle tennis-champion Tore F. Sveberg kom ikke til finalen da Markus Furuborg klasket til og vant NM for universiteter og høgskoler. Markus Furuborg ble ny norsk universitets- og høyskolemester i tennis.

Nasjonalt mesterskap 2016 i tennis for universiteter og høyskoler ble arrangert for annet år på rad av UiA og Kristiansand Tennisklubb (KTK). Skal en dømme etter utsagnene fra fornøyde deltakere, kan det bli flere mesterskapsarrangementer for det ganske nye og flotte anlegget ved Kristiansand Stadion framover.

Veteraner og studenter
– Det var for få påmeldte til at det ble egne klasser for ansatte, så vi spilte mot studenter. I grunnspillet slo jeg tre studenter og én ansatt – men ble slått i semifinalen av studenten som ble nummer to i mesterskapet, sier Tore Frøland Sveberg.

Det var Tormod Skov-Skov fra Norges handelshøyskole (NHH) som slo Sveberg, men NHH-eren måtte gi tapt 6–2, 6–1 for UiA-studenten Markus Furuborg i finalen.

Fransklektoren har kassert inn en serie UH-mesterskap gjennom mange år, men i år ble det altså med 2–6, 1–6 i semifinalen.

Tennis-5B8A0199-680
Tore Frøland Sveberg i klassisk stil. (Foto: Thomas Hegna)

Viderefører UiA-hegemoniet
Når veteran-mesteren ble slått ut, sto en ny UiA-mester øverst på pallen. Markus Furuborg er ingeniørstudent ved UiAs Campus Grimstad – og feide sin finalemotstander av banen med 6-2, 6-1.

Dermed er kanskje en ny æra innledet i UiAs tennis-historie – om ikke veteranen legger seg i hardtrening for å ta tilbake mestertittelen neste år.

Årets mesterskap ble arrangert fra 1.–3. april i følgende klasser for studenter og ansatte: Damer single, Damer double, Herrer single, Herrer double, Mixed double. Felles for studenter og ansatte: Åpen klasse single og Åpen klasse double.

– Det var dårlig deltakelse utenfra denne gangen, dessverre. Desto mer gledelig at det var mange fra UiA, også tre jenter, sier primus motor Tore F. Sveberg.

Men de som kom, skal ha hatt det greit.

Tennis-KSI-DSC07056-680
De kvinnelige UiA-studentene var et velkomment innslag i turneringen. Seierspallen (fra venstre): Maja Furuli (nr. 2), Hanne Kristine (nr. 1), Christiane Fon (nr. 3) i Kvinner single. (Foto: KSI)

Tekst: UiA, Targeir Attestog. Send mail
Foto: Thomas Hegna, KSI

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.