Fra 20. mai til 30. mai arrangeres UiArt festivalen i Kristiansand. Festivalen som fungerer som en eksamen, tilrettelegger for at kunstfagstudentene får vist sine ferdigheter.

En av dem som skal ha sin eksamen under festivalen er Matias Lunde. Han er avgangselev ved bachelorutdanningen i rytmisk musikk.

– Det blir gøy å avslutte semesteret og bachelorgraden min med et smell. Mitt bidrag vil være å skape god stemning. Jeg skal spille fin singer-songwriter pop og Gospel med gitar.

Matias Lunde.

EKSAMENSFESTIVAL

Artistene i UiArt festivalen er kunstfagsstudenter som skal ha sine eksamener. Dette er en litt spesiell setting for en festival forteller arrangør Øystein Flemmen fra fakultet for kunstfag.

– Vanligvis booker man inn headlinere ettersom hvordan publikum skal nås, men det vi har gjort her er at vi har en hel haug med sinnsykt flinke studenter som skal spille konsert likevel, også tenkte vi det er en skam at de skal sitte i et kott oppe på K-bygget uten at noen får lov til å høre.

Øystein Flemmen.

– EN VINN-VINN-SITUASJON

Flemmen mener det er viktig å få studentene ut på scenen slik at de kan føle hvordan det er å være utøvende kunstnere.

– Det de skal utdanne seg til er jo utøvende kunstnere, de skal stå på en scene. Veldig sjeldent står man på en scene uten publikum. Det å få publikum inn i eksamenssituasjonen er derfor “vinn-vinn”.
Alle studentene på kunstfag skal delta opplyser Flemmen. Det gjelder alt fra rytmisk musikk til klassisk musikk, teater, visuell kunst og mye mer.
Eksamensformen står i sterk kontrast til mange andre utdanninger på universitetet.

– Det at man har en eksamen som det er meningen at folk skal oppleve er noe annet enn å ha en eksamen der man skal sitte fem timer med Inspera med en låst maskinen uten kontakt med omverdenen.

NY APP SKAL GI OVERSIKT OVER FESTIVALEN

– Omtrent 110 arrangement vil finne sted under festivalen. Det er veldig mye. Derfor har vi lagd en App som tilbyr en oversikt over det som skjer, sier Flemmen.

Alle de ulike bidragsyterne i UiArt festivalen har tidligere fått sine prosjekt trykket i et blad med bilder og beskrivelser. Nå velger arrangørene å gå over til et App format for å nå ut til flere om hva som skjer.

– Det vil bli mulighet til å vise lyd og video-klipp av det våre studenter gjør gjennom appen.

I tillegg vil Appen fungere som en oversikt over kommende arrangementer både under og etter at UiArt festivalen er over.

Appen som er utviklet av fakultetet for kunstfag tar i bruk et kart som viser hvor ulike arrangement vil finne sted. Den vil også ha en funksjon for billetter. Under UiArt festivalen er ikke denne funksjonen relevant, siden alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Festivalens arrangementer vil finne sted på Teateret, kick, Aladdin scene, hos naboen, Jonas Gundersen, og UiA blant annet.

– Om du er ferdig med eksamenene her på UiA, stikk til byen og ta et par pils mens du ser en eksamenskonsert, foreslår Flemmen avsluttende.

Tekst og foto: Andreas Guthe. Illustrasjon: UiArt festivalen 2019.

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.