8. mars deler Olav Thon Stiftelsen ut en halv million kroner hver til fem fremragende undervisere. Alle er fra Universitetet i Oslo eller Bergen. Stiftelsen savner nominasjoner fra Universitetet i Agder. 

– Olav Thon Stiftelsen ønsker å honorere de beste underviserne i hele universitets- og høyskolesektoren og fra alle typer høyere utdanning, og ikke bare undervisere ved de store, klassiske universitetene, sier Ole Petter Ottersen, leder for stiftelsens fagråd og rektor ved Karolinska Institutet.

Olav Thon Stiftelsen har delt ut til sammen åtte millioner kroner til totalt 16 forelesere innen det matematisk-naturvitenskapelige og medisinske fagområde siden 2015. Åtte av dem fra Universitetet i Oslo og seks fra Bergen samt én fra Tromsø og én fra Ås. Vinnerne er utpekt etter en internasjonal ekspertevaluering.

Savner flere universiteter

I en telefon til Unikum uttrykker stiftelsen at de savner nominasjoner fra Universitetet i Agder – og fra andre universiteter generelt.

Sjekk ut Unikums spalte “Fantastiske forelesere”!

Neste sjanse 15. september

Det vil ikke være mulig for Universitet i Agder å få nominerte kandidater til 8. mars, men stiftelsen informerer om at søknadsfristen for neste års priser er 15. september. Nå håper de flere vil nominere de fantastiske foreleserne på UiA.

– Undervisere må nomineres av tjenestegjørende professorer eller førsteamanuenser innen medisin og/eller naturvitenskap og matematikk. Det er også en forutsetning at studentene står bak forslaget, forklarer Ottesen.

– Neste gang håper jeg nå at vi vil se forslag på fremragende undervisere fra hele den store bredden av vår høyere utdanning.  Jeg er ikke tvil om at det finnes mange gode undervisere der ute.

Tekst: Kamilla Rudberg

 

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.