Turnering League of Legends

Den 12. Mars gikk UiAs aller første internturnering i League of Legends av stablene. Her kjempet flere lag om æren av å være UiAs representanter i en større turnering som tar plass den 4. juni.  

Turneringen ble arrangert i regi av faggruppen bak årskurset akademisk e-sport, hvor Rune Andersen er leder. Han er utrolig fornøyd med hvordan turnering gikk. 

 Den gikk over alle forventninger, 11/10 som man ville sagt. Godt engasjement fra både spillere og publikum, produksjonen og kommentatorene gjorde en suveren jobb.

Rune Andersen, institutt for informajons- og kommunikasjonsteknologi
Foto: UiA

Ble med i turneringen for moro skyld 

Turnering bestod av kamper hvor om man tapte røyk man ut av turneringen, mens finalen var en best av tre. Vinnerlaget ble «E or Suicide» med en overlegen seier mot «Another Hardcore Spring».  

Amina-Loé Kaze var en av spillerne som deltok. Hun er 20 år og går første året på bachelor i elektronisk musikk. Når hun ikke spiller League of Legends liker hun å se på Youtube og lage musikk. Dette er første gang hun deltar på en e-sport-turnering. 

Turnering League of Legends
Amina-Loé Kaze. Foto: Privat.

 Jeg var i UiA-serveren, og når noen nevnte at det skulle være turnering så tenkte jeg: «Jeg er ikke så flink på League, men jeg kan være med for gøy». Så jeg ble med litt for kødd for jeg er ikke så flink, men jeg fant noen andre som ville være med og så dannet vi et lag som bare spilte for gøy. Laget het «The Loose Cannons» og jeg spilte Jhin ADC.  

 Til tross for hun ikke tørr å spille ranked alene turte hun fortsatt å delta i en turnering, forteller Kaze smilende. 

 Jeg vet det! Det var så stress, i hvert fall de første sånn 5-10 minuttene så svetta jeg som fy. Men etter hvert så kommer man inn i en flow liksom, for det er jo laget ditt og du prøver å gjøre ditt beste. Det gikk fint, og jeg koste meg, men i begynnelsen holdt jeg på å pisse på meg.  

Likevel er hun kjempefornøyd med selve turnering og hvordan det gikk. 

 Jeg synes turneringen var bra! Det var litt vanskelig å finne en dag man kunne øve sammen som lag. Men ellers var turnering bra lagt opp og bra oppsett. Det var veldig gøy å spille. Jeg fulgte litt med på direktesendingen etter spillet, men kunne ikke følge med hele tiden siden jeg hadde andre ting å gjøre. Men etter vi tapte var det over og jeg var litt glad det var over, så jeg tok en pause fra å følge med på ting.

 

UiA satser på e-sport 

Videre snakket vi om hvordan det kunne vært gøy om UiA kunne hatt en egen linjeforening eller klubb som er rettet mot enten e-sport eller gamingKaze er veldig enig der og kunne til og med ønsket seg et lokale hvor man kunne hatt LAN. Hun oppfordrer også andre til å prøve e-sport til tross for om man har litt nerver. 

 Jeg synes det er en bra måte å bli kjent med folk på, spesielt når man finner et lag som man har god kjemi med. 

Kaze hadde ikke hørt om årsstudiet Akademisk e-sport, men sier at hun gjerne skulle ha tatt det om hun visste om det. 

 Det skulle jeg visst i fjor, så kunne jeg heller tatt dette før bacheloren. Men måtte nok tatt en sommerjobb for å få råd til det, tror ikke foreldrene mine hadde gitt meg penger til å studere e-sport, ler Kaze. 

 

– Jeg har vært manager for et lag i Telialigaen 

Mark Ian Hovden deltok også på samme lag som Kaze. Han er 22 år og tar en 2-årig master i statsvitenskap og ledelse. Fritiden går til enten studering eller å game, og da spiller han hva enn han føler for, men League of Legends er alltid noe han kommer tilbake til. Han ble også med fordi ham og noen kompiser synes det så moro ut, og i motsetning til Kaze var han ikke like bekymret. 

Turnering League of Legends
Mark Ian Hovden. Foto: Privat.

 Jeg og noen kompiser fra utlandet har en egen liga med 9 lagså jeg følte ikke så mye på nervene. Vi går inn spiller, taper vi så taper vi, vinner vi så vinner vi. Jeg har vært manager for et lag i Telialigaen, og spilt i den ligaen meg og kompisene har laga, men ikke nå lenger fordi det er for mye med skole. Så jeg kjenner til e-sport-miljøet.

Hans tanker rundt turnering var litt de samme, men med litt kritikk. 

 Det er vanskelig å fucke en turnering opp. Det som var litt kjipt var at det var ikke alle lagene som møtte opp, som betyr at noen automatisk vant en kamp og kom seg videre. Og det er litt surt å være et av de lagene som ikke får en «gratis» seier, som vi ikke gjorde da.  

 Vi ble grisebanka av det andre laget, men det var fortsatt god stemning innad. Det var mere sånn «Jaja, vi prøvde». Vi hadde noen på laget som ikke spilte så ofte så vi gikk ikke inn med mentaliteten at man skulle vinne, vi var med for å ha det moro og bli kjent med folk. Synes også at kommentatorene gjorde en god jobb til tross for at det er litt merkelig å høre det på norsk og ikke engelsk. Men hadde vært kult om de fikk noen kommentatorer fra UiA til neste gang da. Kanskje også få markedsført det litt bedre gjennom kanalene UiA har. Da ville det også vært flere lag så selv om det er frafall i lag så får ikke noen lag en gratis seier og andre ikke. Også starten kunne vært litt bedre, vi visste ikke helt når kampene startet før rett før. Så hadde vært greit med litt klarer melding fra de som var administratorene for turneringen. Men jeg håper definitivt at de skal ha flere slike turneringer.  

Hovden håper også at UiA satster litt mere på gaming i fremtiden, og ikke en egen liga som de utenlandske vennene hans har, så i hvert fall en linjeforening rettet mot det. Han oppmuntrer også andre til å prøve seg ut på dette. 

– Det er kjempegøy, spesielt hvis du spiller sammen med 5 venner uansett hvilket spill, bare finn en «for-fun» turnering og meld dere på. Jeg synes personlig at det er gøy å spille i et kompetitivt miljø. Prøv det, og liker man det ikke, så liker man det ikke. 

Om bare tiden hadde tillatt det, hadde Hovden også kunne tenkt seg å ta Akademisk e-sport.  

 Ja, hadde jeg ikke vært i gang med en master, jeg vil også gjerne være ute i arbeidslivet på et tidspunkt. Jeg elsker e-sport og synes alltid det har vært gøy, jeg har jo fått noen smakebiter ved å jobbe i e-sport som hobby, og jeg synes det er kjempegøy. Og null stress med kostnadene, vi bor i Norge og alle studenter har et ordtak som er: «Lånekassa betaler». 

 

Spår en lysende fremtid for e-sport-miljøet på UiA 

Rune Andersen håper også på i fremtiden at de kan ha flere turneringer og når korona er over så kanskje prøve å få til litt fysiske samlinger. Han sier at ingenting kan slå følelsen av å ha et publikum og sitte sammen med lagkameratene sine. Heldigvis er ikke korona en stor hindring for e-sporten siden det er lett å sette det opp for spillerne å spille fra hjemmet sitt.   

Internturnering ser ut til å ha vært en brakende suksess, en som både organisator og deltakerne håper gjentar seg.  Man kan håpe at dette er en lysende start på UiAs satsing for e-sport.  

Forfatter

, , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.