Det sies at siden deres første samarbeid med hitsingelen «Hvis Du Vil» i 2015 har det vært åpenbart at Tomine Harket og Unge Ferrari har en helt unik kjemi. 25. januar sto de på Østsias scene i forbindelse med deres H.E.V.N Tour. 

Se bildegalleri lengre nede i artikkelen.

Hvordan startet dere med musikk, individuelt?

UNGE FERRARI:  Jeg fant ut ganske tidlig at jeg var over gjennomsnittet glad i musikk. Men det var nok når jeg var rundt 13-14 år at jeg fikk tak i en mikrofon og fikk satt opp et lite studio på gutterommet hjemme i Hamar.

For det første var hiphop gøy fordi du trengte ikke spille instrument eller noe sånt for å lage låter. Man kunne bare laste ned en beat og rappe over, så hadde man en låt. Det passet meg veldig bra, fordi jeg kunne ikke spille noen instrumenter, så jeg prioriterte å bruke stemmen min så mye jeg kunne. Det var da jeg skjønte at det var dette jeg hadde lyst til å gjøre. Jeg lagde vel musikk i Hamar frem til jeg ble 19 år, før jeg bestemte meg for å studere musikk i Trondheim på NKF. Der produserte jeg en EP selv, og vant en pris i klassen som heter ”årets gullspire”. Læreren min sa faktisk i en tale på skolen at det ikke skulle forundre han at han kom til høre meg på P3 i en nær fremtid, og omtrent et års tid etter jeg sluttet på skolen så ble ”hvis du vil” listet med en gang. Det er gøy at lærerne hadde tro på meg, så da tenkte jeg at nå er det bare å kjøre på.

TOMINE:  Jeg har vel alltid drevet med musikk og vært mye i studio, men aldri sluppet noe. Jeg har vært veldig sær på arbeidet mitt og tenkt at det ikke er bra nok. Det var først når Unge Ferrari og jeg skulle slippe ”hvis du vil”, at jeg ikke synes at det var så skummelt lenger. Med en gang den sangen var ute, var det mye lettere for meg å fortsette å slippe sanger. Etter at vi begynte å samarbeide var jeg mye oftere i studio og lagde mer egne ting også. Nå har jeg mye musikk som skal ut, og jeg føler at mye av grunnen til det, er det prosjektet vi har jobbet sammen med nå. Det er mange musikere i familien min. Musikk er vel egentlig det eneste jeg har hatt lyst til å drive med, og nå gir det skikkelig mening for meg også.

Hvordan var året 2016 for dere?

UNGE FERRARI: 2016 var et av de største for min del. Vi ble lista på P1, ikke minst.
TOMINE: Ja det er ganske drøyt, fordi det var noe vi bare drømte om. Nostalgi 3Millioner ble også nominert til årets låt på P3 gull
UNGE FERRARI: Dette prosjektet gikk over alle forventninger, og vi valgte å utvide turneen med seks ekstra gigs bare fordi det gikk så bra. Vi hadde tenkt til å spille den siste gigen rett før jul, men nå ser det ut til vi skal spille noen konserter i sommer også.
TOMINE: Først tenkte vi at det bare skulle ble en release – konsert til EP`n før den ble sluppet ut, også skulle det ikke være noe mer enn det. Ting har egentlig gått litt på sparket. Vi fant ut at folk liker det, så da satt vi opp noen flere konserter. Vi lagde også noen hoodies, som ble kjempepopulære og utsolgt med en gang, så da lagde vi mer av de også. Alt har gått så bra, mye har gått litt på sparket rett og slett.

 

Siden det har gått så bra, tenker dere å ha noe lignende samarbeid senere?

UNGE FERRARI: Ja! Ta for eksempel låta ”Hvis du vil”. Vi tenkte at det er den låten vi samarbeider på, og det er det, men det ble jo enda mer. Så det er stor sjanse for at et samarbeid skjer igjen.
TOMINE: Ja, og vi er i Nora Collective begge to. Her om dagen lagde jeg en låt, og da var jo også han i studio og hjalp til på en av låtene, så vi kommer uansett til å fortsette å samarbeide. Det er fort gjort at jeg plutselig er på en av låtene hans for eksempel.

Har dere en spesiell inspirasjon?

UNGE FERRARI: Det er tusen ting. Jeg kan for eksempel sitte å se på en film og notere de replikkene jeg liker, og plutselig blir det til en tekst. Eller jeg kan høre på den hardeste rapperen jeg vet om, også plutselig blir det til en nostalgilåt. Det er ingen grenser. Det kan være andre artister, filmer, bilder eller en farge. Det beste med musikken er at det kan åpne verden visuelt også.
TOMINE: Vi blir nok inspirert av alt egentlig. Jeg så blant annet på serien ”Stranger Things”, og soundtracket der er så sykt fett. Noen dager etter var jeg i studio og da var jeg veldig inspirert av musikken fra den serien. Man kan bli inspirert av hva som helst.

Tenker dere å fortsette å synge på norsk?

UNGE FERRARI: Ja! Jeg har oppnådd ti ganger mer enn hva jeg så for meg, ved å synge på norsk. Jeg ser ingen grunn til å gå over til engelsk. Jeg har opplevd mer suksess enn folk som har holdt på med musikk på engelsk i Norge i flere år. De ser kanskje for seg at de appellerer til flere folk når de synger på engelsk, men jeg har blant annet spilt på Island og jeg skal spille i Finland nå i februar. Selv om man synger på norsk så trenger man ikke bare være i Norge.

TOMINE: Jeg foretrekker engelsk, men det er kun fordi jeg liker å skrive på engelsk. Jeg har sterkt vurdert å fortsette på norsk også, så det kan godt hende jeg er med på flere norske prosjekter. Jeg har også hatt skikkelig lyst til å lage en låt på svensk fordi mamma er fra Sverige. Forhåpentligvis kommer jeg til å gjøre litt forskjellig.

UNGE FERRARI: Så lenge musikken er bra, har det ikke noe å si.

[tribulant_slideshow gallery_id=”1″]

Tekst og foto: Tobias Aasgaarden 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.