Gira på festivalsommer på Sørlandet? Vi gir deg oversikten!

Heimoverfestivalen (8. – 9. juni)

Trivelig, liten festival med tilhold i  Åmli.

Åmli-gutten Jonas Alaska er en gjenganger på sørlandske kulturscener. Jim Stärk har i en årrekke servert festivaler med musikk du kan riste med rockefoten til, mens hans rake motsetning Kaja Gunnufsen lager nydelig, sjarmerende musikk som kan være veldig koselig å ta en kald øl til.

På den lille festivalen er det musikalske programmet kort, men godt. De resterende artistene er Darlig West, Aiming for Enrike, Asjørn Ribe og Clutterbillies.

Dette blir nok kjempekoselig for dem som ønsker en skikkelig norsk campingtur med livemusikk. Årets musikkprogram er dessverre ikke sterkt nok i kvalitet til å kunne konkurrere med andre nabofestivaler.

Norway Rock (5. – 7. juli) 

Norges største rockefestival ligger i Kvinesdal, og byr på en ny runde med kjente og ikke fullt så kjente band.

Nightwish, det finske metallbandet som så sine glansdager på starten av 2000-tallet, er ute på ny turné. Bandet er kjent for sin symfoniske metall, som tidvis når episke høyder på scenen. Status Quo produserer tidlig 70-tallsmusikk på sitt beste. Moro for alle å danse og rocke til. Mange av låtene er nok også noe de aller fleste kan, og det kan føre til full festivalstemning. Advarsel: Dette kan trekke rånere.

Andre artister du kan se opptre er Turboneger, Avatar, Inglorious, Beast in Black Heartless, Ingenting, Playboys, Luxus Leverpostei og Big City. Mye godt, og noe rart. Er nok en festival for spesielt interesserte.

Palmesus (6. – 7. juli) 

Festivalen har i år 10 års-jubileum og har derfor lovet å slå på stortromma. De reklamerer seg som Skandinavias største beach party og har siden Quart-festivalens fall levert stappfulle konserter på Bystranda i Kristiansand.

Trekkplasteret N*E*R*D vil kanskje virke noe utdatert for enkelte Palmesus-gåere, selv om frontfigur Pharell Williams har hatt noen meget suksesfulle år som soloartist.

Palmesus 2016. Foto: Åsmund Mjåland

Velkjente låter er dessuten alltid moro på festival. Migos tror vi raskt kan få kjedelig-stempel, selv om de har mange kjente hip hop-låter.  Ina Wroldsen er perfekt for konseptet Palmesus. Det samme kan sies om Julie Bergan, som vi ikke kan få nok av.

For mange er det ingen Palmesus uten DJ-er. I år får vi selvfølgelig mer av det. Martin Garrix, Dj Snake, Don Diablo er bare noen av dem som skal spille. Dimitri Vegas & Like Mike er god party musikk, vi får lyst til å danse til låtene. Dimitri Vegas & Like Mike er også verdt å nevne.

Dette kan nok bli en kjempefest du sent vil glemme. Festivalen passer nok ikke for alle. Det går i pop, electronica og generell partymusikk. Så om det ikke frister å hoppe rett opp og ned med en hånd i været vil nok andre festivaler friste mer.

Måkeskrik (13. – 14. juli) 

Måkeskrik er en familiefestival som ligger i Bendiksbukta i Kristiansand. Her er det noe for alle – både i form av musikk og aktiviteter.

Daniel Kvammen byr på rolig klinemusikk som passer utmerket om du vil ha med deg kjæresten på festival. Med sukkersøte sanger og egne klineversjoner på Spotify er nok dette den store kjærestekonserten.

Skambankt har markert seg som et av de store norske rockebandene. Da de spilte på Kick i mars leverte de en fremragende konsert. Lite tyder på at det blir noe dårligere på Måkeskrik. Andre artister er Erlend Ropstad, Sibiir, Whales and this lake, I am K, The Dogs, Are You Having Fun Yet, Thea and The Wild og Korrupt.

Dette er en gjennomført koselig festival med et variert norsk program å vise til.

Skral (10. – 11. juli) 

De omtaler seg selv som Norges koseligste festival og operer uten aldergrense på festivalområdet. Festivalen arrangeres i Groosbukta i Grimstad og har økt i popularitet gjennom sin korte levetid.

Rag´N´ Bone Man er god avslappende stemningsmusikk, noe hypnotisk og vanskelig å ikke synge og vagge med lighter til.

Skral i fjor. Foto: Tobias Aasgarden

Astrid S er så feelgood-musikk som du kan få. Vi kan synge og danse til låtene vi har hørt både på radio og andre konserter den siste tiden. Andre band som kommer er blant annet Claptone, Kjartan Lauritzen, A Boogie wit da Hoddie, Arif + Unge Ferrari, Blackbear, Sarah Klang og Halie.

Her er det musikk for enhver smak. Du kan danse, rocke eller bare sitte å lytte for deg selv. Noe kan bli litt heismusikk, men det kan fortsatt bli fest og moro.

Ravnedalen Live (21. juli) 

Dette er en dagsfestival som skjer i Ravnedalen i Kristiansand. Med Anne Kat Hærland som årets konferansier, får vi også noe å glede oss til mellom konsertinnslagene.

Vazelina Bilopphøggers er et rockabilly-band fra Gjøvik. Kjent for flere låter, men også julekalenderen fra år 2000. Det er morsom musikk som passer for hele familien.

UiA-bandet Rossman på Cirkus Ravnedalen. Foto: Ine Rossebø Knudsen

Silya & The Sailors har melankolske country låter som er koselig å høre på. The Waterboys er keltisk folkrock. Andre band er Savage Rose og Dr. Hook.

Denne lille dagsfestivalen kan være fin å få med seg, men er ikke et must.

Tekst: Mats S. Høimyr og Mia Wright

Forfatter

, , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.